MESK İl Başkanı Gül, emeklileri bilgilendirmek için toplantı düzenledi

Memur ve emekli sendikaları konfederasyonu Van il başkanı Mehmet Şakir Gül, yapılan çalışmalar hakkında emeklileri bilgilendirmek için toplantı düzenledi.

Van Haberleri 13.08.2022 18:17:00 0
MESK İl Başkanı Gül, emeklileri bilgilendirmek için toplantı düzenledi
Tarih: 13.08.2022 18:17

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Memur ve emekli sendikaları konfederasyonu Van il başkanı Mehmet Şakir Gül, yapılan çalışmalar hakkında emeklileri bilgilendirmek için toplantı düzenledi. 
Gül, yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Bu güne kadar emeklerinin sorununu dile getiren kimseye rastlamadığını belirten gül, şu açıklamalarda bulundu.
Bizler için bu bir boşluktur. Emekliler geçmişte en az 25 yılını vermiş hizmet etmiş alnının teriyle çalışmışlar. Türkiye eğer bu noktaya gelmişse bu geçmişte çalışan emeklerimizin sayesindedir.  Türkiye genelinde yaklaşık 14 milyon emekli var. Bu emekliler bakmakla yükümlü olduğu yaklaşık 42 milyon insan var. Türkiye’de 55 milyon seçmen varsa bunu 42 milyonu emeklidir. bunların göz arda edilmemesi lazım. Van’da ise emekli sayısı mart ayı itibariyle 55 bindi. Van’daki emeklilerin de bakmakla yükümlü olduğu 165 bin vatandaş var. 

“EMEKLİ KARTI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI HIZLANDIRDIK”
Emeklilerin sorun ve sıkıntılarını sürekli dile getirdiklerini belirten başkan Gül, “Diğer illerde olduğu gibi Van’da da emekliler için lokallerinin kurulması için çalışma başlattık. Ayrıca SGK il müdürlüğünden alınan emekli kartı için de çalışmalarımızı hızlandırdık. Bizler istiyoruz ki bu kart Türkiye’nin her tarafındaki toplu taşımalarda, avm’lerde her yerde geçerli sayılsın.“
Büyükşehir Belediyesi’ne ait halk ekmek fabrikasının olmadığını hatırlatan Gül, Eğer bu halk ekmek fabrikası olursa ilçe belediyelerimizle iş birliği dâhilinde Van’ın ilçe ve mahallelerinde indirimli ekmek satışından faydalanılabilir. Öte yandan çalışabilecek emeklilerin hem kendi boş zamanlarını değerlendirmek adına hem de ülke ekonomisi ve katkısı adına çeşitli kurumlar tarafından teşvik edilmesi lazım. 

“EMEKLİLERİN KÖYE DÖNÜŞ PROJESİNİ GÜNDEME TAŞIYACAĞIZ”
Emeklilerin köye dönüş projesini de gündeme taşıyacağız. Bu proje çok önemlidir. Eğer bu proje olursa bizlerde ilgili kurumlara gerekenleri sunacağız. 
Emeklilerin barınması için gerekli yerlere dilekçe ile başvuracağız. Emeklilerimizin asgari ücret seviyesinin altında maaş alan arkadaşlarımız var. Bunlarında sorunlarını gereken yerlere taşıyacağız. 

Kaynak: Vangölü TV
 


Haber Kaynak : Van Bölge Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem