Mesci; "Gazilerimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarıdır"

Mesci; "Gazilerimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarıdır"

Genel 19.09.2025 09:16:38 0
Mesci;
Tarih: 19.09.2025 09:16 Güncelleme: 19.09.2025 09:16
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, "Gazilerimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarıdır" dedi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Mesci, mesajında şunları kaydetti; ’’Sakarya Meydan Muharebesi’nin zaferle kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921 yılında 153 sayılı kanunla Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik ve Mareşallik unvanı verilmiştir. Bu sebeple 19 Eylül, Gaziler Günü olarak anılmaktadır. 19 Eylül, Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında taçlandığı gündür. 19 Eylül, Kore’de, Kıbrıs’ta ve istiklal savaşında, yurdumuzun çeşitli yerlerinde devletimizin üniter yapısını bozmak isteyen hainlere karşı, özellikle de 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı yaralanan gazilerin gurur günüdür."
Gazilere sadakat göstermemiz gerektiğinden bahseden Başkan Mesci, "Bilindiği gibi dünyada hiçbir toprak parçası, bizim topraklarımız kadar vatan olmayı hak etmemiştir. Cennet vatan topraklarımızın her karışı, aziz şehitlerimizin mübarek kanları ile hamur olmuştur. Gölgesinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız şanlı bayrağımız, rengini ve şeklini bu mübarek kanlardan almıştır. Bu sebeple aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarıdır. Bu nedenle aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize, yüce Türk Milleti’nin yüksek ve ahlaki özelliklerini oluşturan vefa duygusu ile sadakat göstermeliyiz. Gazilik unvanı hayatta olan bir insanın taşıyabileceği en yüce makamdır. Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bu cennet vatan topraklarında bağımsız ve hür yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, kahraman gazilerimize ve değerli ailelerine sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ