Mesaj tam zamanında verildi! Bunu dünyada yapabilecek başka ülke yok

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla Türk donanması, İstanbul Boğazı'nda 100 gemi ile tarihinin en büyük resmi geçidini gerçekleştirdi.

Genel 31.10.2023 17:13:00 0
Mesaj tam zamanında verildi! Bunu dünyada yapabilecek başka ülke yok
Tarih: 31.10.2023 17:15

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla Türk donanması, İstanbul Boğazı'nda 100 gemi ile tarihinin en büyük resmi geçidini gerçekleştirdi. Savaş uçakları ve helikopterlerin de eşlik ettiği tören sırasında bahriyeliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı "çimariva" ile selamladı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun TCG Anadolu’dan sevk ve komuta ettiği boğaz geçişine halkın teveccühü ise büyük oldu. Türk halkı İstanbul sahillerinde toplanarak muhteşem geçişe alkışlarla eşlik etti.

BUNU DÜNYADA YAPABİLECEK DONANMA YOK

29 Ekim'de düzenlenen muhteşem gösteriyi değerlendiren Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, "Bakın ben 40 yıl hizmet vermiş bir denizci olarak söylüyorum bunu dünyada yapabilecek donanma yok, varsa bile biz daha görmedik" dedi. İstanbul Boğazı gibi dar bir su yolunda 100 savaş gemisiyle resmi geçit yapmanın hiç kolay olmadığını belirten Yaycı, halkın coşkusuna dikkat çekti.

Emekli Amiral, Boğaz'daki geçişin müthiş bir güç gösterisi olduğunun altını çizerek "Tam da dünyaya verilmesi gereken bir zamanda mesaj verilmektedir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber7


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem