Meryem Dağı, yapılan 12 bin TOKİ konutu ile adeta bir şehir oldu

Meryem Dağı, yapılan 12 bin TOKİ konutu ile adeta bir şehir oldu

Genel 17.09.2023 09:28:37 0
Meryem Dağı, yapılan 12 bin TOKİ konutu ile adeta bir şehir oldu
Tarih: 17.09.2023 09:28 Güncelleme: 17.09.2023 09:28
Elazığ’da 2020 depreminden sonra yeni rezerv alanları içerisinde yer alan ve 12 bin TOKİ konutunun yapıldığı Meryem Dağı, adeta bir ilçeyi andırıyor. Resmi 18 bin gayri resmi ise yaklaşık 40 bin kişinin yaşadığı mahalle, Elazığ’ın bir çok ilçesinden büyüklüğü ile görenleri şaşırtıyor.
Elazığ’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8’lik depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 24 bin 83 konut inşa edilerek hak sahiplerine teslim edildi. TOKİ konutları şehrin bir çok noktasına yapılırken en büyük değişim ise yeni rezerv alan olan Meryem Dağı’nda oldu. Önceden şehirden uzak bir evin bile olmadığı dağ, şimdi 12 bin konut ile Güneykent Mahallesi oldu. Resmi 18 bin gayri resmi yaklaşık 40 bin kişinin yaşadığı mahalle, konut ve nüfus büyüklüğü ile Elazığ’ın bir çok ilçesini geride bıraktı. Öte yandan mahalle git gide daha da büyüyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Elazığ’da 7 bin 556 konutun yapımına başlanırken bunların 2 binide yine bu bölgede yükseliyor. Ayrıca dron ile görüntülenen mahalle, yapı planları, evleri ve caddeleri ile meşhur Barcelona evlerini aratmadı.
“Burası bir dağdı ama şuan bir şehir oldu”
24 Ocak 2020 depreminden sonra Cumhurbaşkanının talimatı ile Elazığ’da 25 bin konutun yapıldığını belirten Güneykent Mahalle Muhtarı Necati Karataş, “Bu 25 bin konutun 12 bini daha öncesinde Meryem Dağı olarak adlandırılan bölgede inşa edildi. 6 Şubat Kahramanmaraş depremiyle birlikte 2 bin konutta inşa aşamasındadır. Burası bir dağdı ama şuan bir şehir oldu. Elazığ’ın bir çok ilçesinden büyük bir mahalle oldu. Resmi rakamları 18 binin üzerindeyken gayri resmi 40 bine tekamül eden bir nüfus oranı var” dedi.
“Mahallemiz, yapı planları ve caddeleri ile Barcelona’yı andırıyor”
TOKİ konutlarına çok ciddi manada talep olduğunu vurgulayan Karataş, “Düne kadar şehrin batı tarafından rezidanslarda oturan şahısların burada kiralık ev arayışlarına şahit olduk. Ev satın aldıklarını gördük. Kahramanmaraş depremiyle birlikte TOKİ’lere ciddi bir talep oldu. Çalan telefonumun yarısı kiralık ev var mı arayışıdır. Tabi bu da kira bedellerini yükseltti. Mahallemiz güzel ve büyük bir mahalle oldu. Biz bundan dolayı emeği geçen Cumhurbaşkanı ve ekibine teşekkür ediyoruz. Mahallemiz, yapı planları ve caddeleri ile Barcelona’yı andırıyor. TOKİ sağlam ve planlı evler yaptı. Şuan itibariyle Türkiye’de en çok konutun yapılmış şehir olarak Elazığ var. Elazığ’da TOKİ’nin yapmış olduğu çalışma yerinde ve güzel” diye konuştu.
Vatandaşlardan Nihat Akpolat, “Mustafapaşa Mahallesi’nde doğdum ve büyüdüm. Önceden burası bakımsız bir yerdi. Meryem Dağı denirdi. Kimsenin beğenmediği ve ötekileştirdiği bir yerdi. Depremden sonra zemin olarak iyi olduğu için buraya TOKİ evler yaptı. Buraya bunları yapan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ