Mersin’de depremzedeler sıcak yuva ortamında misafir ediliyor

Mersin’de depremzedeler sıcak yuva ortamında misafir ediliyor

Genel 8.02.2023 17:31:19 0
Mersin’de depremzedeler sıcak yuva ortamında misafir ediliyor
Tarih: 08.02.2023 17:31 Güncelleme: 08.02.2023 17:31
Mersin Büyükşehir Belediyesi, soğuk kış günlerinde evleri yıkılan ya da evlerine giremeyen depremzedelere kapılarını sonuna kadar açtı. Depremin yaralarını sarmak için ilk anlardan itibaren canla başla seferber olan Büyükşehir Belediyes, afet bölgesinden gelen depremzedeleri yurt ve otellerde sıcak bir yuva ortamında misafir ediyor.
Kendi bünyesindeki yurtlar haricinde, Mersin’deki birçok otelle de anlaşma sağlayan Büyükşehir Belediyesi, depremzedeleri ağırlamak için çalışmalarına devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesinin otobüsleriyle kente gelen 500’e yakın depremzedenin konaklama ihtiyacı, anlaşma sağlanan otel ve yurtlarda karşılanıyor.
Büyükşehir Belediyesi, evleri yıkılan veya hasardan dolayı evlerine giremeyen depremzedelerin barınma, gıda ve su gibi en önemli ihtiyaçlarını sıcak bir ortamda gideriyor. Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, Gülnar Öğrenci Yurdu ile Tarsus Bungalov ve Konaklama Tesisinde 7’den 70’e tüm depremzedelere kapılarını açan Büyükşehir Belediyesi, Merci Öğrenci Danışmanlık Merkezi psikologları ve PDR uzmanlarının verdiği psikolojik destekle de depremin izlerini ve kaygılarını azaltmayı amaçlıyor.

“Yanlarında olduğumuzu göstermek için gerekli çalışmaları yapmaktayız”
Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Merci Öğrenci Danışmanlık Merkezinde psikolog olarak görev yapan Asena Akatürk, “Bugün burada afet bölgelerinden gelen vatandaşlarımız için Erkek Öğrenci Yurdunu hizmete açmış bulunmaktayız. Burada ailelere barınma, yeme-içme noktasında destek vermekteyiz. Aynı zamanda psikolojik destek de vermekteyiz. Burada aileler ve çocuklar çok kaygılı. Özellikle çocuklar yaşadıkları durumdan çok etkilenmiş durumdalar. Onların bu kaygılarını anlamaya yönelik ve yanlarında olduğumuzu göstermek için gerekli çalışmaları yapmaktayız” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ