Mersin Şehir Hastanesinin depremde zarar gördüğü iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Mersin Şehir Hastanesinin depremde zarar gördüğü iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Genel 15.02.2023 13:09:23 0
Mersin Şehir Hastanesinin depremde zarar gördüğü iddiaları gerçeği yansıtmıyor
Tarih: 15.02.2023 13:09 Güncelleme: 15.02.2023 13:09
Kahramanmaraş merkezli depremlerde en fazla yaralı depremzedenin transfer edildiği Mersin Şehir Hastanesinde şu ana kadar 17 binin üzerinde depremzede hastaya hizmet verilirken, hastanenin depremde hasar gördüğüne dair iddiaların da asılsız olduğu bildirildi.
Asrın felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş depremlerinde yaraları sarmak için seferber olan şehir hastaneleri, binlerce yaralıya şifa olurken, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi de bu yükü sırtlayan hastanelerin başında geliyor. Şu ana kadar 17 binin üzerinde depremzede hastaya hizmet verilen hastanede, poliklinik hizmetleri de deprem öncesi duruma döndü.

Depremde hasar gördüğü iddiaları asılsız
Deprem bölgesinden getirilerek Mersin Şehir Hastanesinde tedavi gören hastaları ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Emrah Ceviz, bazı yayın organlarında hastanenin depremde zarar gördüğüne ilişkin yer alan haberlerin asılsız olduğunu söyledi. "Tüm binalarımız sağlam" diyen Ceviz, "Büyük binalar yapılırken blokların birleşme alanlarında deprem derzi boşlukları bırakılır ki, o bölgeler akordiyonlu lastik şeklinde olur. Buralar büyük binaların statiğini sağlayabilmek için esneme payıdır. Dışarıda dökülen kısım denilen yer, deprem derzlerinin dışa yansıyan alanının seramik kapaklarıdır. Statiğimizden yana hiçbir sorumuz yok. Olmasına da imkan yok. Çünkü bu hastaneler her türlü afet düşünülerek planlanmış hastanelerdir. Savaş durumu dahi olsa aşağıdaki sığınaklarımız yoğun bakım olabiliyor. Servislerimizin tamamı birinci basamak yoğun bakım olabiliyor. Birçok yoğun bakım olabilecek alanlarımız var, çünkü altyapısı buna müsait. Biz bunları dibine kadar kullanıyoruz. Bu da bizim elimizde en büyük güç" dedi.
Ceviz, servislerde yeterince yatağın bulunduğunu de belirterek, poliklinik hizmetlerinin de deprem öncesindeki gibi aynı şekilde devam ettiğini vurguladı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ