Merkez Bankası Ekim Ayı Faiz Kararını Açıklayacak!

Gözler Merkez'in Üzerinde: Faiz Kararı Saatler Kala Açıklanacak!

Ekonomi 17.10.2024 09:46:00 0
Merkez Bankası Ekim Ayı Faiz Kararını Açıklayacak!
Tarih: 17.10.2024 09:49

MERKEZ BANKASI'NIN KRİTİK FAİZ KARARI BUGÜN AÇIKLANACAK

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), finans piyasalarının merakla beklediği ekim ayı faiz kararını bugün saat 14.00'te duyuracak. Faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı yatırımcılar ve ekonomistler tarafından yakından izleniyor.

PARA POLİTİKASI KURULU TOPLANTIYA HAZIR

TCMB Para Politikası Kurulu, Başkan Fatih Karahan liderliğinde yılın onuncu faiz kararını almak üzere bir araya gelecek. Bu toplantı, ekonomi gündeminin öne çıkan konularından biri olacak.

SAAT 14.00'TE GÖZLER MERKEZ BANKASI'NDA OLACAK

Ekim ayı faiz kararı, Merkez Bankası tarafından bugün Türkiye saati ile 14.00'te kamuoyu ile paylaşılacak. Bu açıklama, ulusal ve uluslararası yatırımcılar başta olmak üzere pek çok kesim için kritik bir gösterge niteliğinde.

MART AYINDA FAİZ ARTIŞI YAŞANMIŞTI

Daha önce Mart ayında yapılan toplantıda politika faizi yüzde 50 olarak belirlenmişti. Sonrasında gerçekleştirilen toplantılarda ise Merkez Bankası faiz oranlarında bir değişiklik yapma yoluna gitmemişti.

EKONOMİSTLER FAİZ ORANINDA DEĞİŞİKLİK BEKLEMİYOR

Son yapılan toplantıda faiz sabit tutulmuş ve ekonomistlerin çoğunluğu Ekim ayı toplantısında da herhangi bir faiz değişikliği beklemediğini ifade etmişti. Yine de karar metninde verilecek mesajların, ekonominin genel durumu hakkında ipuçları verebileceği ve dolayısıyla büyük önem taşıdığı belirtiliyor.