Meral Akşener'in açıklamalarına HDP'den cevap geldi

Hiçbir HDP'linin Akşener'in oturduğu masaya gelmeyeceğini belirten HDP Sözcüsü Ebru Günay, "Akşener ve sözcülerinin işi HDP'ye konum belirlemek değil, hadlerini bilsinler." ifadelerini kullandı.

Politika 8.09.2022 15:55:00 0
Meral Akşener
Tarih: 08.09.2022 15:58

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, geçtiğimiz gün yaptığı 'HDP'ye bakanlık verilebilir' açıklamasıyla yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Tekin sözlerine İyi Parti cephesinden peş peşe tepki dolu açıklamalar geldi.

Konuyla ilgili topa son olarak Meral Akşener girdi.

Akşener'in, "HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz. Bu hassasiyetimiz devam edecek. Parti yetkilileri konuyla ilgili, parti hassasiyetleriyle ilgili gerekli açıklamalar yaptı." dediği öğrenildi.

Akşener'e yüklendi: Hiçbir HDP’li senin olduğun masaya gelmez

Akşener'in ifadeleri sonrası HDP Sözcüsü Ebru Günay, partinin genel merkezinde haftalık düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Günay, partisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Akşener'e yüklendi.

Akşener’e seslenen Günay, “Hiçbir HDP’li senin olduğun masaya gelmez, hatta oturduğun kıraathanede çay içmez” dedi.

"Senin bu ülkeye vaat ettiğin tek şey 90'ların karanlığı"

“Meral Akşener veya onun sözcülerinin işi HDP’ye konum belirlemek değil” ifadelerini de kullanan HDP’li Günay, “Bir kere halk; seni Mehmet Ağar ve Tansu Çiller ile çevirdiğin karanlık işlerden tanıyor. Hiç merak etme, senin bu ülkeye vaat ettiğin tek şey 90’ların karanlığıdır” şeklinde konuştu.

Günay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Meral Akşener veya onun sözcülerinin işi HDP’ye konum belirlemek değil. Bir kere halk; seni Mehmet Ağar ve Tansu Çiller ile çevirdiğin karanlık işlerden tanıyor. Hiç merak etme, senin bu ülkeye vaat ettiğin tek şey 90’ların karanlığıdır. Hiçbir HDP’li zaten senin olduğun masaya gelmez, hatta oturduğun kıraathanede çay içmez. Defalarca söyledik, yine söyleyelim. HDP’nin masası ve ittifakı bellidir. Bizim birlikteliğimiz Emek ve Özgürlük İttifakıdır. Bu ittifak gerçekten demokratik değişimi, dönüşümü isteyen gerçek muhaliflerin tek adresidir. Seçimleri önemsiz görmüyoruz ama seçim gününe ve adaylık tartışmalarına odaklanarak değil, mücadele ittifakını büyüterek geliyoruz.

"Hiçbir partiyle bakanlık pazarlığı yapmadık, yapmayız"

Hiçbir partiyle bakanlık pazarlığı yapmadık, yapmayız. Bunlar üzerinde kafa yormak gerekirken, şimdi son günlerde tartışılan bazı konulara açıklık getirmek istiyorum. Hiçbir partiyle bakanlık pazarlığı yapmadık, yapmayız. Seçimlerde alacağımız oylarla halkımız bizi görmek istediği yerde görecektir. Yönetim ehliyetimizi bize birileri değil, halk verecek zaten. Bizi yönetime halk getirecek ve biz de halkımızın taleplerine göre, çok da güzel yöneteceğiz. Hangi masada oturduğumuz biliniyor. Sanki HDP Millet İttifakında yer almak istiyormuş gibi algı üretmek bu ülkeye hiçbir şey kazandırmaz. Kaynak: EnsonHabre


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem