Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: "CHP, İYİ Parti ve HDP’nin aldığı belediyelerde memur kıyımı yapılıyor"

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: "CHP, İYİ Parti ve HDP’nin aldığı belediyelerde memur kıyımı yapılıyor"

Politika 27.03.2024 21:09:47 0
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:
Tarih: 27.03.2024 21:09 Güncelleme: 27.03.2024 21:09
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 5 yıl önceki 2019’ yerel seçimlerinde CHP, İYİ Parti ve HDP’nin aldığı belediyelerde bin 400 memurun işten çıkarıldığını söyledi.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Iğdır Şube Başkanlığınca düzenlenen iftar programına katıldı. Yalçın, Memur-Sen’in Türkiye’de memurlara ait birçok sorunu çözdüklerini belirterek, "2010 yılındaki referandumdan sonra Memur-Sen ailesi olarak toplu sözleşme hakkı almamız ile birlikte memurların kazanım süreci başladı. Şimdiye kadar verdiğimiz mücadele ile bin 7 kazanımı aldık birçok sorunu çözdük ve onları geride bıraktık" dedi.
2019 yerel seçimlerinde CHP, İYİ Parti ve HDP’nin aldığı belediyelerde memur kıyımı yapıldığını dile getiren Yalçın, "Yeni sorunlar oluşturmamak için 31 Mart’ta doğru bir şey yapmak zorundayız. Çünkü geçen 31 Mart’ta 5 yıl önceki 2019’da CHP, İYİ Parti ve HDP’nin aldığı belediyelerde bin 400 memuru kapının önüne koydular. Biz onlar için Adana’da eylem yaptık, Kırşehir’de eylem yaptık Odun Pazarı’nda, Antalya’da, Esenyurt’ta. Eylem yapmadığımız yer kalmadı. Bu arkadaşlarımızın ekmeği ile oynadılar. Emek mücadelesini kucaklayacağız dediler ama kundakladılar" dedi.
Yalçın konuşmasının devamında, "Ben 5 yıl önce o eylemleri yaptığımda o istifalar ile o yıldırmalar ile karşılaştığımızda dedim ki bu 5 yıl geçer, bir daha 5 yıl gelir. Sizin reklam yüzünüz ile gerçek yüzünüz arasındaki farkı gittiğimiz her yerde anlatacağız diye sayın Kılıçdaroğlu’na bizzat söyledim. Ekranda konuştuğumuzda bin 400 adamı attınız, dedim. Belediye başkanlarına bir şey söyle dedik. Ama söylemedi, eylemlerimiz ile o baskıları frenledik. Ben şimdi diyorum ki yeni maceralara soyunmayın. Bakın CHP, HDP, İYİ Parti’nin aldığı bütün belediyelerde aynı sorunu yaşadık. HDP aldığı zaman hiçbir yaşam hakkı vermedi. Sonra kayyumlar geldiğinde yeniden onları göreve iade ettiler" dedi.
Yalçın, Iğdır’da AK Parti Belediye Başkan Adayı olan Ülkü Öcal’a destek isteyerek konuşmasını bitirdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ