Meme kanseri farkındalık ayına yönelik konferans düzenlendi

Meme kanseri farkındalık ayına yönelik konferans düzenlendi

Genel 22.10.2024 18:08:17 0
Meme kanseri farkındalık ayına yönelik konferans düzenlendi
Tarih: 22.10.2024 18:08 Güncelleme: 22.10.2024 18:08
Her yıl Ekim ayında düzenlenen ve dünya çapında 2,3 milyon kadını etkileyen meme kanserine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" etkinlikleri kapsamında, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde farkındalık konferansı düzenlendi.
Kültür Merkezi Prof. Dr. Kemal Bıyıkoğlu Salonunda gerçekleştirilen konferansta, meme kanserinin taranması, teşhisi ve önlenmesine yönelik önemli bilgiler paylaşıldı.

Meme Kanseri ve Erken Teşhisin Önemi Vurgulandı
Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reyhan Keleş, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Erol Akpınar ile çok sayıda akademik personel ve öğrenci katıldı. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay’ın moderatörlüğünde gerçekleşen konferansın açılış konuşmasında, meme kanserinin dünya genelinde kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğuna dikkat çekildi. Prof. Dr. Akçay, meme kanserinin erken teşhis edilmesi halinde tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirterek, düzenli taramaların ve kişisel farkındalığın hayati önem taşıdığını vurguladı.

Uzmanlar, Bilgilendirici Sunumlar Yaptı
Konferansta konuşan Doç. Dr. Üyesi Erdem Karadeniz ve Doç. Dr. Murat Kartal meme kanserinin belirtileri, risk faktörleri ve korunma yolları hakkında katılımcılara detaylı bilgiler sundu. Doç. Dr. Erdem Karadeniz meme kanserinde uygulanan cerrahi ve medikal tedavi yöntemlerini anlattı. Yeni gelişen tedavi yöntemlerinin kanserle mücadelede önemli adımlar attığını belirten Karadeniz, bireylerin bu hastalıkla mücadelede bilinçli olmalarının süreci olumlu etkilediğini söyledi. Doç. Dr. Kartal ise özellikle genetik yatkınlığın, obezitenin ve sağlıksız yaşam koşullarının meme kanseri riskini artırdığını ifade ederek, düzenli kontrollerin ve mamografi taramalarının önemine işaret etti.

Farkındalık Ayının Etkisi
Konferansın sonunda söz alan Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay, Meme Kanseri Farkındalık Ayının toplumda bu hastalığa karşı farkındalığı artırmak için önemli bir platform sunduğunu dile getirdi. Akçay, bu tür etkinliklerin, bireylerin kendi vücutlarını daha iyi tanımalarına ve erken belirtileri fark etmelerine yardımcı olduğunu belirterek, Atatürk Üniversitesi olarak bu tür bilinçlendirme faaliyetlerine her zaman destek vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Konferans, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ