Mehmet Şimşek kimdir, kaç yaşında, nereli? Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni kabinede yer alacak mı?

Cumhurbaşkanı seçimlerinin 2.tur sonuçları açıklanırken yeni kabine sisteminde Mehmet Şimşek'in görevi merak ediliyor. Şimşek'in yeni dönemde ekonomi yönetiminde söz sahibi olacağı belirtilirdi. Ş

Ekonomi 2.06.2023 15:46:00 0
Mehmet Şimşek kimdir, kaç yaşında, nereli? Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni kabinede yer alacak mı?
Tarih: 02.06.2023 15:49

Cumhurbaşkanı seçimlerinin 2.tur sonuçları açıklanırken yeni kabine sisteminde Mehmet Şimşek'in görevi merak ediliyor. Şimşek'in yeni dönemde ekonomi yönetiminde söz sahibi olacağı belirtilirdi. Şu an halihazırda AK Parti Sözcüsü olan Ömer Çelik, ''Mehmet Bey partimizin içinde bir arkadaşımız. Bu sürece katkı vermek istiyor." ifadelerini kullandı. Peki Mehmet Şimşek kimdir? Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kaç yaşında, nereli?

Mehmet Şimşek hayatı ile gündemde merak edilen isimler arasında bulunuyor. Yeni kabine listesinin belli olması beklenirken Yeni kabinede Mehmet Şimşek olacak mı sorusuna yanıt aranıyor. Yeni kabinenin bu hafta sonuna kadar açıklanması beklenirken ekonomi yönetiminde etkin olacağı konuşulan isimler arasında yer alıyor. Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni kabinede olup olmayacağı ile ilgili detayların birkaç gün içinde netleşmesi bekleniyor. Peki Mehmet Şimşek kimdir? Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kaç yaşında, nereli?

MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR?

1 Ocak 1967 tarihinde Batman'da dünyaya gelen Mehmet Şimşek'in baba adı Hasan, anne adı Mehdiye'dir.

.Ekonomist olan Mehmet Şimşek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı.

Ankara, İstanbul, New York ve Londra'da uluslararası kuruluşlarda ekonomist, stratejist ve yönetici olarak çalıştı.

"Emerging Markets" dergisi tarafından 2013 yılında "Yükselen Avrupa'da Yılın Maliye Bakanı" seçildi, aynı yıl "Foreign Policy" dergisi tarafından da dünyanın en etkili 500 kişisinden biri olarak gösterildi.

23. Dönemde Gaziantep, 24. Dönemde Batman Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Devlet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı, 61 ve 62. Hükümetlerde Maliye Bakanlığı görevlerinde bulundu.

64 ve 65. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı..Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evli ve 3 çocuk babasıdır.
 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem