Medeniyetler beşiği 5 bin yıllık Harput’ta turizm hareketliliği başladı

Medeniyetler beşiği 5 bin yıllık Harput’ta turizm hareketliliği başladı

Kültür Sanat 20.06.2024 11:04:57 0
Medeniyetler beşiği 5 bin yıllık Harput’ta turizm hareketliliği başladı
Tarih: 20.06.2024 11:04 Güncelleme: 20.06.2024 11:04
Elazığ’ın tarihi Harput Mahallesi, yaz sezonunda tarihi, dini ve doğal güzellikleriyle turistleri ağırlamaya başladı.
Elazığ’da yazılı kaynaklara göre 5 bin yıllık medeniyet ve kültürün ortak noktası olan Harput Mahallesi, turizm açısından kente büyük katkı sağlayan yerlerin başında geliyor. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan 5 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan tarihi mahalle, dört mevsim farklı güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Yaz aylarının gelmesi ile ayrı bir güzelliğe bürünen mahalledeki eğikliği Pisa Kulesi’nden bile daha fazla olarak tescillenen eğri minaresinden Harput Kalesi’ne kadar cami, türbe ile tarihi birçok yapısı, güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve tarihi yapılarıyla adeta açık hava müzesini andıran Harput, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla bugünlerde ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.
Mardin’den gelen vatandaşlardan Can Güzcan, "Mardin’den geliyoruz. Burayı çok beğendik. Özellikle buranın yemeklerini merak ediyoruz ve birazdan deneyeceğiz. Genel olarak iyi. Bilindiği üzere Mardin tarihi bir şehir, o konuda burayı da andırıyor. Buraya ikinci gelişim ama ilk defa geldim gibi mutluyum" dedi.
Keyifli vakitler geçirdiklerini belirten vatandaşlardan Fazlı Kömürlü, "Güzel Harput’umuza geldik. İnsanlar burada rahat, serinde ve huzurlu. Çok yoğun bir araç trafiği var ve belediyemizden bir ricamız var. En azından şu yoğun günlerde otobüsleri yarım saatte bir çıkarsalar çok güzel olacak" diye konuştu.
Halil İbrahim Gök ise, "Burası Harput. Buraya annem, babam, kardeşim ve misafirlerimiz ile geldik. Harput’a şu anda akın var. Burası yüksek bir yer olduğu için serin, çok güzel, beğeniyorum" şeklinde konuştu.
Ebeveynleri ile tarihi mahalleye çıkan Eslem Şura da Harput’un cami ve türbeleri ile çok güzel olduğunu belirterek, keyifli vakit geçirdiklerini kaydetti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ