Yaz tatilinin erkene çekileceği yönündeki iddialar hızla yayılırken, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmi bir açıklama yaparak bu bilgilerin doğru olmadığını duyurdu. Sosyal medyada ve bazı basın organlarında yer alan haberler üzerine MEB, eğitim öğretim süreçlerinin belirlenen takvim doğrultusunda devam ettiğini vurguladı.
YALAN HABERE KAYNAK YOK: TAKVİM DEĞİŞMEDİ
Sabah saatlerinde Kurban Bayramı nedeniyle okulların kapanacağı yönünde dolaşıma giren iddialar, yaz tatilinin de erkene çekileceği şeklinde yorumlanmıştı. Ancak MEB, bu tür haberlerin asılsız olduğunu belirterek kamuoyunu bilgilendirdi. Bakanlık açıklamasında, 20 Haziran'da okulların normal programı doğrultusunda kapanacağı belirtildi.
EĞİTİM-ÖĞRETİM TAKVİMİNDE DEĞİŞİKLİK YOK
MEB tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bugün bazı basın ve yayın organlarında, ‘MEB hazırlıklara başladı, yaz tatili erkene çekilecek’ başlıklı bir haberin yer aldığı görülmüştür. Bu haber gerçeği yansıtmamaktadır. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Takvimi, 28 Mayıs 2024 tarihinde kamuoyuyla paylaşılmıştır ve eğitim öğretim süreçleri açıklanan takvim doğrultusunda devam etmektedir.”
MANİPÜLATİF HABERLERE DİKKAT UYARISI
Bakanlık, kaynağı belirsiz veya kasıtlı asılsız iddialar içeren haberlere karşı vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Söz konusu takvime göre 9 Eylül 2024 tarihinde başlayan eğitim öğretim yılı, daha önceden açıklandığı gibi 20 Haziran’da sona erecektir. İlgili 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Takvimi, kamuoyuna duyurulduğu günden beri [https://www.meb.gov.tr/2024-2025-egitim-ogretim-yili-takvimi-aciklandi/haber/33888/tr](https://www.meb.gov.tr/2024-2025-egitim-ogretim-yili-takvimi-aciklandi/haber/33888/tr) adresinde yayında olmasına rağmen yapılan haberler ya özensizce ya da art niyetlidir. Kaynağından araştırılmadan veya kasıtlı olarak asılsız iddialar içeren, yalan ve yanıltıcı bilgilerle kamuoyunun gündemini meşgul eden, milyonlarca öğrenci, öğretmen ve velimizi yanlış yönlendiren bu tür manipülatif haberlere itibar edilmemesi gerekmektedir.”
MEB, vatandaşların doğru bilgiye ulaşabilmesi için resmi kaynakları takip etmesini önemle tavsiye ediyor.