"Masada kalırsın, felç olursun" denilen glomus tümörlü hastalar Van’da yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu

"Masada kalırsın, felç olursun" denilen glomus tümörlü hastalar Van’da yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu

Van Haberleri 18.08.2025 10:20:00 0
Tarih: 18.08.2025 10:20 Güncelleme: 18.08.2025 11:08

Türkiye’nin farklı şehirlerinde doktorların "masada kalırsın, sesin kısılır, felç olursun" dediği glomus tümörlü hastalar, Lokman Hekim Van Hastanesinde yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel, hastalardan ikisinin il dışından geldiğini ifade ederek, "Afyonkarahisarlı olan İbrahim Çelen (52) İstanbul’dan, Ali Eren Gençsoy (17) Mersin’den ve Ramazan İnceloğlu (46) ise Van’dan geldi. İbrahim Bey, Türkiye’nin sayılı hastanelerine gitmiş, en marka ve en üst düzey tedavilerinin verildiği hastanelere gitmiş. Şahdamarın içine girip, ilaçlı film çekilmiş. Bunu neden yaptıklarına bir anlam veremedik. Yemek yiyemezsin, yutamazsın, konuşamazsın denilmiş. İbrahim Bey’in tümörü 5 santimdi ama daha önceden hem anjiyo yapmışlar hem de biyopsi almışlar. Çok uğramışlar ve biyopsiden sonra kanaması olmuş .O yüzden ameliyatı bizi çok zorladı. Yani yapılmaması gereken her şeyi yapmışlar. Ali Eren’in tümörü küçüktü ama damarın içerisine girmişti. Amcasında, kuzenlerinde yani ırsi tümör var. Amcası ameliyattan sonra felç olmuş, sekel kalmış. Küçük bir tümör olmasına rağmen baya sıkıntılı bir süreç yaşamış. O yüzden Ali Eren’i de çok korkutmuşlar. Masada kalırsın, felç olursun amcan gibi demişler. Bize geldiğinde çok korkuyordu ama güven verdik, ameliyatı da çok güzel geçti. Vanlı Ramazan beyin tümörü çok büyüktü ve yaklaşık 6 santim kadardı. Ramazan beyin de Van’da tanı konmuş. Dışardan belli olacak kadar büyüktü ama o da biraz ihmal etmiş. Diş iltihabıdır, lenf bezidir diye basit bir hastalık gibi düşünmüşler ama daha sonra tümör olduğu söylenince paniklemişler. Onu da rahat bir şekilde ameliyatını yaptık. Allaha şükür üçünün de sağlığına kavuşmalarına vesile olduk" dedi.

“Birçok doktorun glomus tümörden haberi yok”

İstanbul’dan gelen İbrahim Çelen isimli hasta, özellikle doktorlara seslenerek, "Birçok doktorun glomus tümörden haberi yok. Bana önce parotis teşhisi konuldu, biyopsi yapıldı. Biyopsiden sonra hemen şişti. Daha sonra biz hep parotis zannederek ilerledik. Sonra bir başka doktor fark etti ve arayışa girdik. Halil hocama ulaştık. Buraya gelmeden Önce hep yutamayacağım, yiyemeyeceğim korkusuyla geldim. Hatta bir başkası sinirini keserse ölürsün. Bunu yüzüme söyledi. İnsan şok yaşıyor. Dünyanın neresinden olursa olsun herhangi bir hasta boynunda bir şişlik hissederse glomustan şüphelensin ve hemen Van’a gelsin. Doktor arkadaşlara da söylüyorum hemen parotis demesinler, hemen biyopsi önermesinler. Bunun glomus olabileceğini düşünsünler ve ilgili yerlere yönlendirsinler. Bir doktor arkadaşın yüzünden çok büyük zorluklar çektim. Onun için Halil hocama gönülden, yürekten teşekkür ediyorum. Allah onu iki cihanda aziz etsin. Ameliyattan uyanır uyanmaz yemek yemeğe başladım. Çok şükür dünya benimdir dedim" ifadelerini kullandı.

“Felç olursun, ameliyatta kalırsın dediler”

Mersin’den gelen 17 yaşındaki Ali Eren Gençsoy da, "Bana ’felç olursun, ameliyatta kalırsın, sesin kısılır’ dediler ama çok şükür hiçbir şey olmadı. Kendimi iyi hissediyorum. Hocama teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Vanlı Ramazan İnceloğlu da kendisini iyi hissettiğini belirterek Prof. Dr. Halil Başel’e teşekkür etti.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ