“Masada kalırsın” denilen Adanalı hasta Van’da sağlığına kavuştu

“Masada kalırsın” denilen Adanalı hasta Van’da sağlığına kavuştu

Van Haberleri 16.01.2023 10:03:00 0
“Masada kalırsın” denilen Adanalı hasta Van’da sağlığına kavuştu
Tarih: 16.01.2023 10:03 Güncelleme: 16.01.2023 12:03

Adana’da 7 yıl önce glomus tümörüne yakalanan ve doktorların ‘masada kalırsın, felç olabilirsin’ dediği Emetullah Zengin isimli hasta, Lokman Hekim Van Hastanesinde geçirdiği başarılı ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.
Adana’da ikamet eden ve 7 yıl önce glomus hastalığına yakalanan Emetullah Zengin (69), Türkiye’nin birçok ilindeki hastanelere başvurdu. Gittiği hastanelerdeki doktorların ‘masada kalırsın, felç olabilirsin’ demesi üzerine arayışa geçen Zengin, Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Halil Başel’e ulaştı. Daha sonra Lokman Hekim Van Hastanesine gelen Zengin, burada geçirdiği başarılı ameliyat sonucu sağlığına kavuştu.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Halil Başel, Emetullah Zengin’in 7 yıldır boynundaki glomus tümöründen haberinin olduğunu ifade ederek, “Tümör sürekli büyüyor. En son hasta yakınına ‘bu beyne girmek üzere, artık bunu ameliyatla da çıkaramayız’ diye bir tabir kullanılıyor. Hasta yakını da ‘Biz sadece büyümesini mi takip edecektik, bunun tedavisi yok mu?’ diye sorunca doktor, ‘Artık bu aşamadan sonra tedavi olmaz’ diye cevap veriyor. Tabi hastamız Türkiye’de bu işi yapan çok hekimle görüşüyor. Bize geldiğinde tümör neredeyse beyne girmek üzereydi. Çok yukarıda yerleştiği için ilk başta çıkaramayacağımızı düşündük. Hasta yakınlarına ameliyat şansını verelim diye teklif ettik. Hasta yakınlarının da rahatlatan açıklamalarının ardından ameliyata aldık. Bizi zorlayan bir ameliyat oldu. Şu ana kadar 250’ye yakın çok riskli ameliyat yaptık. Bu ameliyat ilk üçe giren ameliyat oldu. O kadar zorladı ama Allah’a şükür hastada hiçbir komplikasyon gelişmeden tümörü çıkardık” dedi.
Glomus tümöründe tanı konur konmaz hekimin hastaya tümörün çıkarılması ile ilgili plan sunması gerektiğinin altını çizen Başel, “Glomus tümörünü takip etmek, yapılabilecek en büyük hatadır. Çok ender görülen bir hastalık olduğu için doktor da önceden takip etmediyse, genelde birkaç yıl takip edelim diye hastayı takibe alıyor. Tabi tümör büyüyünce de bu sefer bizim işimizi zorlaştırıyor. Hem hekim arkadaşlardan hem de hastalardan bunun birkaç ay içerisinde çıkarılmasının planlanması gerekir. Çünkü beklemenin hastaya faydası olmadığı gibi yan etkileri ve riski de artıyor. Nitekim bu şekilde mağdur olan çok hastamız var” diye konuştu.
Ameliyattan sonra kendini iyi hissettiğini belirten Emetullah Zengin isimli hasta ise Dr. Başel’e teşekkür etti.
Hastanın oğlu Muhterem Zengin de, gittiği illerde doktorların çok sıkıntılı bir ameliyat olduğunu kendisine söylediklerini vurgulayarak, “Doktorlar, ‘Masada kalır, felç kalır’ diyorlardı. Ben annemin o halini görünce çok üzülüyordum. Sonda Halil Hoca ile iletişime geçtim. Bana çok yardımcı oldu. Ondan ve ekibinden çok memnun kaldık. Rabbim ona güç, kuvvet versin. Böyle bir hastalığı olanların Van’a gelmelerini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

12 Bingölspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor


Van Spor

Uluslararası bocce şampiyonası öncesi Elazığ’a çifte gurur


Van Spor

Yeşilyurtspor-Hacettepe maçını Murat Durgutoğlu yönetecek


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor - Arnavutköy karşılaşmasının hakem kadrosunu açıkladı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporcu Emre Kara milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlikte zirveyi sevdi


Van Spor

Erzurum GSİM spor salonlarında tatlı antrenman


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ