Mart ayında terör örgütlerine yönelik 10 bin 802 operasyon

İçişleri Bakanlığı, mart ayında düzenlenen terör operasyonlarında 80 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Asayiş 5.04.2023 14:31:00 0
Mart ayında terör örgütlerine yönelik 10 bin 802 operasyon
Tarih: 05.04.2023 14:33 Güncelleme: 05.04.2023 14:31

İçişleri Bakanlığı, deprem bölgesindeki çalışmalar ve genel güvenlik faaliyetlerinin mart ayı resmi verilerini paylaştı. Açıklamaya göre deprem bölgesinde kurulan 345 çadır kentte bulunan 656 bin 553 çadırda toplam 2 milyon 262 bin 212, kurulan 305 konteyner kentteki 49 bin 202 konteynerde ise 49 bin 202 kişiye barınma hizmeti verildi. Hasar tespiti yapılan 2 milyon 53 bin binadan 313 bin 325'i ve 893 bin 519 bağımsız bölüm acil yıkılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ve yıkık olarak tespit edildi.

İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen iç güvenlik faaliyetleri çerçevesinde ise mart ayında 1'i büyük, 36'sı orta çaplı olmak üzere toplam 9 bin 596 kırsal ve bin 206 şehir operasyonu yapıldı. Söz konusu operasyonlarda 9'u ölü, 62'si sağ, 9'u teslim olmak üzere toplam 80 terörist etkisiz hale getirildi. 18'i dağ kadrosunda olan teröristlerin arasında biri kırmızı, biri yeşil, biri gri, biri liste dışı kategoride olmak üzere 4 sözde üst düzey terörist etkisiz hale getirildi. İcra edilen terör operasyonları neticesinde mart ayında 43 sığınak imha edildi. 7 terör eyleminin engellendiği operasyonlarda ayrıca 59 silah, 34 adet mayın/EYP, 41 adet el bombası, 257 kilogram patlayıcı madde ve 37 bin 780 adet mühimmat ele geçirildi.

Kadına yönelik şiddetle mücadele verilerine göre ise 23'ü mart ayında olmak üzere 2023'te 66 kadın hayatını kaybetti.

Mart ayında 2 bin 614'ü denizlerde olmak üzere toplam 12 bin 248 düzensiz göçmen ve 557 organizatör yakalandı. Ülkesine geri dönen Suriyeli sayısı 549 bin 407 olarak kayda geçerken, kayıt altına alınan Suriyeli sayısı 3 milyon 435 bin 298, girişi engellenen yabancı sayısı ise 2 milyon 802 bin 731 oldu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ