Marmaris’te 3 bin 517 depremzede ağırlanıyor

Marmaris’te 3 bin 517 depremzede ağırlanıyor

Genel 14.02.2023 14:13:27 0
Marmaris’te 3 bin 517 depremzede ağırlanıyor
Tarih: 14.02.2023 14:13 Güncelleme: 14.02.2023 14:13
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.4 şiddetindeki depremlerden zarar gören vatandaşlar Muğla’nın Marmaris ilçesinde ilk günden itibaren kapılarını açan otellere gelmeye devam ediyor. Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy ‘gün dayanışma günüdür ‘ diyerek deprem koordinasyon merkezi olarak kullanılan İçmeler Halit Narin uygulama Oteli’nde basın mensupları ile bir araya geldi.

‘Marmaris’te 3 bin 517 depremzede ağırlanıyor ‘
Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy deprem bölgesinden tahliye edilen vatandaşlarımızın barınma ihtiyacının karşılanması konusunda yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Hayırsever Marmarisliler başta olmak üzere, tüm emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Kaymakam Aksoy ‘’ Hepimizin bildiği gibi 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilimizi içine alan bu büyük deprem büyük afet ulusumuzu büyük bir acıya boğmuştur. Fakat bütün zor dönemlerde olduğu gibi milletimiz bu kötü günlerde de el ele vermeyi kenetlenmeye başarmış, devlet ve milleti ile depremzedelerimize her konuda destek vermek için elinden geleni yapmaktadır. Bu çerçevede hepinizin bildiği gibi deprem bölgesinde depremden zarar gören vatandaşlarımız içinde bulunduğumuz kış mevsiminin olumsuz özellikleri ve bölgedeki olumsuz şartlar göz önüne alınarak deprem bölgesi dışındaki illerde de misafir edilmektedir. Biz de depremzedelerimizi Marmaris’imizde misafir ediyoruz bugün itibarıyla Marmaris’te 46 otelimizde 2086 depremzedemizi, 1431 depremzedemiz de yakınlarının yanında an itibarıyla misafir ediyoruz, gelmeye de devam ederek bu sayılarda artış olacağını da biliyoruz’’ dedi.

‘Kendimizi onların yerine koymalıyız ‘
Kaymakam Aksoy konuşmasının devamında ‘’ Tabii takdir edersiniz ki böyle bir afete maruz kalmak, bu soğuk kış günlerinde karlı günlerde evinden barkından olmak son derece acı zor bir durum. Hepimizin kendisini o depremzedelerin yerine koyması gerektiğini düşünüyorum. Bu çerçevede Marmaris elinden geleni yapmıştır, yapmaya da devam edecektir. Bir taraftan ilçemizden topladığımız yardımları bölgeye sevk ederken diğer taraftan da ilçemize gelen misafirlerimizin her türlü ihtiyaçlarını barınma, yemek , kıyafet ihtiyaçlarını ve ihtiyaçları olan sosyal hizmet, sağlık hizmetlerine, okulların açılmasından sonra söz konusu olacak eğitim hizmetlerine ve bir insanın ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri karşılamak için elimizden gelen çabayı Marmaris olarak gösteriyoruz. Kadirşinas Marmaris halkımız fedakar Marmaris halkımız genci ile yaşlısıyla her ekonomik sosyal gruptan insanlarıyla bu milli meselede elinden geleni yapmaya devam ediyor’’ sözlerini ederek tekrar tekrar Marmarislilere şükranlarını sunduğunu ifade etti.

‘Gün insani değerleri ortaya koyma günüdür’
Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy ‘’ Çağrımıza uyarak depremzedeleri misafir etmek üzere tesislerini otellerine açan değerli turizmci arkadaşlarıma yine depremzedeleri özellikle yakınları olmak üzere evlerinde misafir eden değerli Marmarislilere bütün ülkemiz adına bütün milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Ancak şartlar çok zor bölgede çok fazla insan depremden etkilendi. Çok fazla insanın evi yıkıldı, çok fazla insanımız şu anda evsiz barksız barınacak bir yere ihtiyaç duyuyor. Bu çerçevede de ilimize ve bu arada da ilçemize yoğun bir depremzede akışı var onun için bizim ne yapıp gün dayanışma günüdür. Gün birlikte olma günüdür gün, sahip olduğumuz bütün insani değerleri ortaya koyma günüdür günlük hesaplar yapmadan kendimizle ilgili beklentilerimizi bir tarafa bırakarak bu insanlara sahip olma günüdür ‘’ şeklinde konuşarak ilçedeki tüm kuruluş ve yardım etmek isteyen vatandaşlardan destek beklediğini belirtti.

Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy ayrıca depremzedeleri konaklatan oteller için elektrik ve su faturalarında ciddi bir indirimin planlanmasının gündemde olduğunu ve bu konu ile ilgili çalışmalara başlandığını belirtti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ