Marmara derbisinde ezeli rakipler bu kez depremzedeler için oynadı

Marmara derbisinde ezeli rakipler bu kez depremzedeler için oynadı

Van Spor 22.02.2023 22:25:23 0
Marmara derbisinde ezeli rakipler bu kez depremzedeler için oynadı
Tarih: 22.02.2023 22:25 Güncelleme: 22.02.2023 22:25
Geliri depremzedelere bağışlanmak üzere Marmara derbisi olarak adlandırılan mücadelede iki ezeli rakip Kocaelispor ile Sakaryaspor karşı karşıya geldi. Toplam 17 bin 500 biletli seyircinin izlediği maç, konuk ekip Sakaryaspor’un 2-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı.
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından ezeli rakipler Kocaelispor ve Sakaryaspor, hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Tüm gelirleri deprem bölgesi için AFAD ve Kızılay’a bağışlanacak olan maç Kocaeli Stadyumu’nda oynandı. Tarihi maça Kocaelispor maça İsmet Yumakoğulları, Alihan Kubalas, Yalçın Kılınç, Okan Eken, Tayfun Aydoğan, Mert Çölgeçen, Mehmet Sak, Emre Nefiz, Mehmet Yılmaz, Samed Ali Kaya ve Beykan Şimşek 11’iyle çıktı. Sakaryaspor’da ise ilk 11’de Cihan Topaloğlu, Çağlayan Menderes, Kabongo Kasongo, Oğuzhan Akgün, Michael Jan Nalepa, Hakan Yavuz, İsmail Erdoğan, Dmytro Grechyskin, Bülent Uzun, Oğuz Yıldırım ve Ümit Kurt görev aldı. Konuk ekip Sakaryaspor, 18. dakikada Kabongo Kasongo’nun ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti, 90. dakikada ise İbrahim Has’ın golüyle skor 2-0’a gelirken, karşılaşma da bu skorla tamamlandı.
Öte yandan depremden etkilenen illerin plaka kodlarının denk geldiği dakikalarda kent ismi anons edildi. Bütün tribün anonslara “Burada” diyerek karşılık verdi. 14 bin Kocaelispor, 3 bin 500 Sakaryaspor olmak üzere toplam 17 bin 500 bilet satıldı. Müsabaka öncesinde iki takımın taraftar grupları olan Hodri Meydan ve Tatangalar birbirlerini alkışlarken, sahaya çıkan her iki takımın futbolcuları da beraber tribüne çağrıldı. İki takım yöneticileri maçtan önce dostluk mesajları verirken, Kocaelispor Başkanı Engin Koyun ile Sakaryaspor Başkanı Cumhur Genç birbirlerine hediye takdim etti. Afet bölgesinden Kocaeli’ye gelen depremzede çocuklar da maçı takip ederken bir kısmı futbolcularla beraber maç önü seremonisine çıktı. Maçın son 10 dakikası ise iki takım tribünleri arasında yaşanan gerginlikle geçti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ