Mardin’de fırsatçılığa yer verilmedi ev kiraları sabit kaldı

Mardin’de fırsatçılığa yer verilmedi ev kiraları sabit kaldı

Ekonomi 21.02.2023 12:38:00 0
Mardin’de fırsatçılığa yer verilmedi ev kiraları sabit kaldı
Tarih: 21.02.2023 12:38 Güncelleme: 21.02.2023 13:34

Mardin’de fırsatçılığa yer verilmedi, evlerin kira fiyatları sabit kalırken birçok ev depremzedelere ücretsiz olarak açıldı.
‘Asrın felaketi’ olarak adlandırılan afetin ardından birçok vatandaşın yaşadığı evi ağır hasar almıştı. Bunu fırsat bilen kişiler kira ve ev fiyatlarında artışa gitmiş, depremi fırsata çevirmeye çalışmıştı. Birçok ilde fiyatlar yüzde yüze yakın artarken Mardin’de kira ve ev fiyatları sabit kaldı. Depremzede vatandaşları ailesi olarak gören Mardin halkı kira fiyatlarında artış yapmak yerine depremzedelere evlerini ücretsiz açtılar. Bazı vatandaşlar ise depremzede vatandaşların kira ücretlerini ödemek için emlakçılar ile iletişime geçti.

“Mardin’de depremden önce ev fiyatları 2 bin 500 veya 3 bin arasındaydı şuan fiyatlar sabit kaldı”
Mardin’de fiyatların sabit kaldığını belirten Mardin Yetkili Emlakçılar Derneği Başkanı Nedim Bulut, “Bu acıyı hep birlikte yaşadık, bu acı hepimizin yüreğinde kanayan yara oldu. Buraya birçok depremzede vatandaş geldi ve depremin her aşamasında Mardin’in bütün halkı, sivil toplum kuruluşları olsun hepimiz el ele verdik ve kardeşlerimizin yanında durduk. Daha sonrasında bize kiralamalar karşısında yansıyan fiyatların yükseldiği ihbarları oldu. Biz bunu dernek ve halk olarak kabul etmedik buna tepkimizi gösterdik. Mardin’e gelen bütün herkesi misafirimiz olarak kabul ettik ve evimizi iş yerimizi açtık. Buraya gelen bütün vatandaşlarımızı yabancı olarak görmedik. Mardin’de kiralama konusunda hiçbir zaman fırsatçılığa veya fiyatların artışına geçmedik. Tam tersine biz dernek olarak ve vatandaşlarımızla fiyatları yükseltmek yerine ücretsiz olarak açtık. Mardin’de kiralama konusunda hiçbir şekilde kimse yükselişe geçmedi. Depremin ilk gününde bütün dernek üyelerimizle bir araya geldik. Bütün afet bölgesinde olan vatandaşlarımızı kendimize aile olarak gördük. Mardin’de kimin kapısını çalarsanız sizi misafir etmeye hazırdır. Diğer şehirlerde fiyatlar artıyor yapabilirler ama bu vicdan meselesidir. Yarın aynı şeyi oda yaşayabilir, dünya malının beş para etmediğini gördük. Mardin’de depremden önce ev fiyatları 2 bin 500 veya 3 bin arasındaydı şuan fiyatlar sabit kaldı. Şuanda dernek olarak 3 gün içeresinde 160 adet gayrimenkulü kiraya verdik. Bunların 60 tanesini mülk sahipleri ücretsiz olarak vatandaşlara verdi. Bizi arayan vatandaşlarda oldu kiralarını ödemek isteyen oldu. İnsanlar her konuda birbirine destek oluyor” dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ