Mansur Yavaş’a çok büyük şok! Bunu hiç ama hiç beklemiyordu! Buyrun buradan yakın

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Kılıçdaroğlu suskun ama diğer liderler tepkili. Akşener dışında Mansur Yavaş’a destek yok. O nedenle Millet İttifakı’nda bazı partiler Mansur Yavaş’a randevu vermeyebilirler" yorumunu ya

Politika 20.03.2023 16:29:00 0
Mansur Yavaş’a çok büyük şok! Bunu hiç ama hiç beklemiyordu! Buyrun buradan yakın
Tarih: 20.03.2023 16:31

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Kılıçdaroğlu suskun ama diğer liderler tepkili. Akşener dışında Mansur Yavaş’a destek yok. O nedenle Millet İttifakı’nda bazı partiler Mansur Yavaş’a randevu vermeyebilirler" yorumunu yaptı.

Selvi, cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın “Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik, ‘Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkan’ı ilan edin, Sayın Genel Başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerinin başında olsunlar’ diyecektik. Kendi grupların başında olmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bu benim fikrim. Bunu sayın genel başkanlarla konuşacağım ama takdir masanın" sözlerini köşesine taşıdı.

Selvi, "Kılıçdaroğlu suskun ama diğer liderler tepkili. Akşener dışında Mansur Yavaş’a destek yok. O nedenle Millet İttifakı’nda bazı partiler Mansur Yavaş’a randevu vermeyebilirler" yorumunu yaptı.

Selvi, bazı partilerin görüşleri olarak şunları aktardı: 

"6 Mart’ta yayınlanan Mutabakat Metni’nin altında 6 liderin imzası var. Mansur Yavaş dahil olmak üzere herkesin mutabakata uygun hareket etmesi gerekiyor. - Millet İttifakı 6 parti tarafından oluşturuldu. Masa’da 6 lider karar alıyor. Mansur Yavaş’ın ismini Masa’ya bir lider getirdi. Mansur Yavaş 7’nci lider gibi hareket edemez, Masa’ya öneri getiremez. Masa’ya öneriyi ancak Kılıçdaroğlu üzerinden getirebilir. - Parti liderlerinin milletvekili olması teklifini masaya getirecek olan yine liderlerdir, Mansur Yavaş masaya teklif getiremez. - Kısaca 1+2+5 olarak formüle ettiğimiz, Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı, İmamoğlu ve Yavaş cumhurbaşkanı yardımcıları artı 5 lider de cumhurbaşkanı yardımcısı olarak tanımlanan model, 6 liderin mutabakatı ile kararlaştırıldı, değiştirilemez, diyorlar." 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem