Mansur Yavaş Ön Seçimden Çekildi: CHP İçinde Sular Durulmuyor

Mansur Yavaş ön seçime katılmayacağını açıkladı.

Politika 10.02.2025 11:50:00 0
Mansur Yavaş Ön Seçimden Çekildi: CHP İçinde Sular Durulmuyor
Tarih: 10.02.2025 11:51

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP içindeki cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde, partide yaşanan krizle ilgili önemli bir karar aldığını duyurdu. Yavaş, partide Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaşanan görüş ayrılıkları neticesinde, adayın belirleneceği ön seçime katılmama kararı verdiğini açıkladı. 

PARTİ İÇİNDE ÖN SEÇİM GERGİNLİĞİ

CHP içinde ön seçim süreci gerginlik yaratırken, Mansur Yavaş ön seçimlere katılmayacağını, seçime karşı çıkan bir pozisyon aldığını belirtti. Buna karşın, CHP Lideri Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise ön seçimler konusunda ısrarcı bir tutum sergiledi. 

ÜÇLÜ ZİRVE SONUÇSUZ KALDI

Özel ve İmamoğlu'nun, Yavaş'ı ön seçime katılması konusunda ikna etmek amacıyla düzenledikleri üçlü zirve, 2,5 saat süren uzun bir görüşmeyi beraberinde getirdi. Görüşmede Yavaş'ın yöntem ve zamanlama ile ilgili itirazları ele alındı. Ancak zirve, somut bir sonuç doğurmadı ve Yavaş'ın ön seçime katılmama kararı netleşti. 

YAVAŞ'IN TEMKİNLİ TUTUMU

Ön seçim süreci öncesinde de temkinli bir tutum sergileyen Mansur Yavaş, aday belirlemenin çok erken olduğunu vurgulamıştı. Türkiye'de ekonomik sıkıntılar ve sosyal sorunların öncelikli olduğunu belirten Yavaş, siyasi gelişmelerden ziyade halkın yaşadığı sorunlara odaklanılması gerektiğini dile getirmişti. Yavaş, özellikle muhalefetin yoksulluk gibi temel sorunlara eğilmesi gerektiğini savunarak, asgari ücretliler ve emeklilerin durumu hakkında daha fazla çalışma yapılmasının önemine işaret etmişti.