Maliye Bakanlığı 50 Memur Alımı İlanı 2022 ( Muhasebe Denetmen Yardımcısı )

Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımı için ilan yayımladı. 2021 veya 2022 KPSS Puanı ile alım yapılacak. Kontenjan ve şartlar nedir?

İş İlanları 16.11.2022 12:39:00 0
Maliye Bakanlığı 50 Memur Alımı İlanı 2022 ( Muhasebe Denetmen Yardımcısı )
Tarih: 16.11.2022 12:42

Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımı yapacak. Az Önce yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Bakanlığın taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 50 Muhasebe Denetmen Yardımcısı Alımı Yapılacak. Başvuru için adaylardan KPSS ve eğitim şartları aranacak.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Muhasebe Denetmen Yardımcılığı giriş sınavı katılmak için adayların genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki niteliklerin sağlanıyor olması gereklidir. Aynı zamanda Eğitim, KPSS ve yaş şartları aranacak.

Ayrıca ilgili sınava başvuru için adayların Muhasebe Denetmen yardımcılığı giriş sınavına en fazla iki kez katılmış olması gereklidir.

Mezuniyet Şartı Nedir?

Başvuru yapacak adayların en az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, hukuk fakültelerini ya da bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak şarttır.

KPSS Taban Puan Şartı Kaç?

2021 veya 2022 yılında yapılan sınavdan puan almış olanlar başvuru yapacak. Bu kapsamda yapılan KPSS'den KPSSP47 veya KPSSP48 puan türünden en az 75 puan almış olmak gereklidir.

Yaş Şartı Var Mı?

Maliye Bakanlığı memur alımında adaylardan yaş şartı aranacak. Bu kapsamda KPSS'nin yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından gün almamış olmak gereklidir. Buna göre 01/01/1988 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir.

Sınava Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Memur alımı başvuruları Aralık ayında alınacaktır. Adaylar başvurularını sadece Maliye Bakanlığı kariyer adresi üzerinden elektronik ortamda gerçekleştireceklerdir.

Başvuru Tarihleri: 19 - 30 Aralık 2022

Başvuru Adresi: Hazine ve Maliye Bakanlığı/Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr)


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem