Maliye Bakanlığı 400 Memur Alımı Sona Eriyor! MHUY Geç Başvuru Günü?

Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımı başvurusu sona eriyor. 400 MHUY Alımı geç başvurusu ne zaman yapılacak? Değerlendirme ve Sonuç Ne zaman?

İş İlanları 31.10.2022 01:28:00 0
Maliye Bakanlığı 400 Memur Alımı Sona Eriyor! MHUY Geç Başvuru Günü?
Tarih: 31.10.2022 01:30 Güncelleme: 11.12.2022 11:00

Hazine ve Maliye Bakanlığı Memur Alımı başvurusu sona eriyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 400 kişilik kadro ile memur alımı yapacağını bildirmişti. Başvuru süreci Lisans KPSS'nin ertelenmesi ile değişmişti. Ancak geçtiğimiz gün başlayan başvurularda artık sona geldik. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını aşağıdaki bilgiler doğrultusunda gerçekleştirebilcekler. 

Öte yandan ÖSYM geç başvuru şansıda vermektedir. Peki Geç başvuru ile normal başvuru arasındaki fark nedir? KPSS puan şartı nedir? Kimler başvuru yapabilir? tüm bunların bilgisini sizlerle paylaşacağız.

400 Memur Aımı Yapılacak!
Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesine Genel yönetim kapsamındaki (düzenleyici ve denetleyici kurumlar hariç) kamu idarelerinin merkez teşkilatlarının strateji geliştirme birimlerinde Genel İdare Hizmetleri Sınıfının 6-9 uncu kadro dereceleri ile pozisyonlarında çalıştırılmak üzere özel yarışma sınavı ile 400 malî hizmetler uzman yardımcısı alınacaktır.

Başvurular Sona Eriyor!
Bakanlık Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı alımı başvurusu, 27 Ekim 2022 tarihi ile başlamıştı ve artık sona ermektedir. Adaylar başvurularını en geç 2 Kasım 2022 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece ÖSYM sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir. 

Başvuru Ücreti Alıncak!
ÖSYM üzerinden yapılan başvurular için adaylar başvuru bedeli olarak 30 TL ücret ödemeleri gerekmektedir. Ödemeler ÖSYM sistemi üzerinden yapılması gereklidir.

Geç Başvuru Günü Ne Zaman?
Ön başvuru sonucu sıralamaya giren adayların nihai başvuruları 10-16 Kasım 2022 tarihleri arasında ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya mobil uygulamalarından veya bireysel olarak internet aracılığıyla elektronik ortamda alınacaktır. Bu tarihler arasında ÖSYM’ye başvurusunu yapamayan adaylar için geç başvuru günü 22 Kasım 2022 tarihi olacaktır.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Olacak?
Başvurular KPSS puanı ile yapılacağından değerlendirmelerde de KPSS puanı kullanılacak. Buna göre, Atama yapılacak 400 kadro ve pozisyonun yirmi katı aday (8000 aday) KPSSP48 puan türünden en yüksek puandan aşağıya doğru sıralanacak, sıralamadaki en son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da listeye dâhil edilerek nihai başvuru yapacak adaylar belirlenecektir. Ön başvuru sonuçları, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

Kaynak: https://www.isinolsa.com/


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem