Malazgirt’te futbol akademisine büyük ilgi

Malazgirt’te futbol akademisine büyük ilgi

Eğitim 29.07.2024 15:12:09 0
Malazgirt’te futbol akademisine büyük ilgi
Tarih: 29.07.2024 15:12
MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesinde açılan futbol akademisine kayıt yaptıran yaklaşık 100 çocuk, hayallerine kavuşmak için eğitim görmeye başladı.
Muş Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından açılan futbol akademisinde Malazgirtli minikler antrenmanlarını yoğun şekilde sürdürüyorlar. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü antrenörlerinden Harun Çelik öncülüğünde, kursa kayıt yapan çocuklar geleceğin profesyonel futbolcusu olmak için antrenmanlarına durmadan devam diyorlar. Malazgirt Şehir Stadında başlayan futbol akademisine katılan futbolcu adayları, haftanın 7 günü antrenman yapıyor.
İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde açılan futbol akademi kursuna antrenörlük yapan Harun Çelik, bu akademinin amacının Malazgirtli gençleri her türlü kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak olduğunu söyledi. Antrenör Harun Çelik, “Öncelikle bize bu imkânları sağlayan Malazgirt Kaymamalığı, Muş Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğüne çok teşekkür ederim. Amacımız burada gençlerimizi sokaktan, kötülükten uzak tutmak, Malazgirt’e yakışır birer genç yetiştirmekti. Bugün burada antrenmanlara başladık. Antrenmanlara yaklaşık 100 sporcumuz katılıyor. Amacımız bu 100 sporcumuzu kötü alışkanlıklardan, terörden, uyuşturucu madde bağımlılığından kurtarıp sporla geleceğe hazırlamaktır” dedi.
Futbol akademisine hayallerine kavuşmak için kayıt olduğunu söyleyen İsmail Çelik de, “Harun Hoca tarafından eğitim alıyoruz. Hocamız sayesinde eğitimlere katılarak süper liglerdeki takımlarda oynamak için kursa kaydımı yaptırdım. Benim ilk hedefim Muşspor’da oymaktır. Eğer başarırsam çok sevdiğim Kylian Mbappé gibi Real Madrid’te futbolcu olarak oynamak istiyorum” şeklinde konuştu.
Akademiye gelen bir diğer sporcu İsmail Hakkı Akbulut ise “Futbolcu olmak istiyorum. Hedefime ulaşmak için açılan bu kursa kayıt yaptım. İyi bir futbolcu olmak için çok çalışıp başarılı olacağıma inanıyorum. En büyük hedefim milli takımda oymaktır” dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem