Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü etkinlikleri başladı

Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü etkinlikleri başladı

Genel 23.08.2025 19:49:51 0
Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü etkinlikleri başladı
Tarih: 23.08.2025 19:49 Güncelleme: 23.08.2025 19:49
Muş’un Malazgirt ilçesinde Türklere Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü etkinlikleri başladı.
Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı’nda kurulan Han Otağı’ndaki program, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisiyle başladı. Programda Kur’an-ı Kerim okunarak, dua edildi.
Açılış konuşmasını yapan Muş Valisi Avni Çakır, üç gün sürecek etkinliklerin başladığını belirterek, "Bundan 954 yıl önce Sultan Alparslan ve onun şanlı ordusu, bu toprakları Türk, Kürt, Alevi, Çerkez, Laz, Arap ve Zaza’ya vatan yaptı" dedi.
Malazgirt ve Çanakkale ruhunu güçlü bir şekilde yarınlara taşıyacaklarını ifade eden Vali Çakır, "Allah’a şükür bin yıldır bu topraklarda bir ve beraber olarak varlığımızı devam ettiriyoruz. Yaklaşık 100 sene önce de Çanakkale’de, devamında Anafartalar’da, Sakarya’da, Dumlupınar’da, İnebolu’da bin sene önce olduğu gibi bu aziz millet yine kol kola bir ve beraber olarak aziz vatanını korumasını bildi ve bugünlere getirdi. Türkiye Cumhuriyeti devleti, bundan bin sene önce olduğu gibi bundan sonra da bir ve beraber güçlü olarak her zaman için mazlumun yanında, zalimin de karşısında dimdik ayakta duracak. Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi muhafaza edelim. Bu Malazgirt ve Çanakkale ruhunu çocuklarımıza ve yarınlarımıza güçlü şekilde ulaştıralım. Malazgirt’te 3 gün boyunca ata sporları, Türkiye Cumhuriyeti devletimizin güçlü kurumlarının yaptığı çalışmaları ve diğer etkinlikleri misafirlere ve özellikle öğrencilere göstereceğiz. Çocuklara hem bu ruhu aşılayacağız hem de devletleriyle, milletleriyle, kurumlarıyla gurur duymalarını sağlayacağız" şeklinde konuştu.
26 Ağustos’ta da bundan önceki yıllarda olduğu gibi büyük coşkuyla alanı dolduracaklarını kaydeden Çakır, "Sayın Cumhurbaşkanımızı ve diğer devlet erkânımızı ilimize yakışır şekilde misafir edeceğiz, karşılayacağız ve uğurlayacağız. Bu güzel ortamın oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Avni Çakır ve beraberindekiler, alanda kurulan çadırları ve stantları gezerek, sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı. Etkinlikler kapsamında güreş müsabakaları, halk oyunları gösterileri ve çeşitli yarışmalar düzenlendi. Alanda görev yapan jandarma atlı birlikleri ise güvenliği sağladı.
Programa Malazgirt Kaymakamı Göksu Bayram, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, kaymakamlar, vali yardımcıları, belediye başkanları, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ