Malatya’nın tarım talepleri bakanlık masasında

Malatya’nın tarım talepleri bakanlık masasında

Genel 27.10.2025 16:31:22 0
Malatya’nın tarım talepleri bakanlık masasında
Tarih: 27.10.2025 16:31 Güncelleme: 27.10.2025 16:31
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Malatya’nın öncelikli tarım ve altyapı meselelerini görüştü.
Görüşmede 2B sorunu, sulama yatırımları ve çiftçilere sağlanan destekler ile devam eden finansmanlar ve ek finansman talebi ele alındı. Ölmeztoprak, 2025 itibarıyla Malatya’nın Türkiye genelindeki tarım desteklerinin yüzde 5,3’ünü tek başına aldığını belirtti.

2B mağduriyetine çözüm talebi
Görüşmede, geçmişte 2B düzenlemesinden yararlanamayan orman köylülerinin yaşadığı mağduriyetler detaylı biçimde ele alındı. Ölmeztoprak, bu konuda çözüm odaklı yeni bir düzenleme ihtiyacını Bakan Yumaklı’ya iletti. Milletvekili Ölmeztoprak, kapsayıcı bir kanun taslağının Tarım ve Orman Bakanlığı’nın değerlendirmesinden geçtiğini ve sürecin makul bir süre içinde netleşmesinin beklendiğini kaydetti.

Sulama projelerinde finansman talebi
Görüşmede, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen projeler de gündeme geldi. Özellikle Yoncalı Barajı isale hattı ve kapalı sistem sulama yatırımları için kaynak planlamalarının yeniden gözden geçirilmesi değerlendirildi. Ölmeztoprak, depremlerden en fazla etkilenen Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerinde yürütülen kapalı sistem sulama projeleri ile devam eden göletlerin, devam eden finansman aktarımı ve ek finansman ihtiyaçlarını da Bakan Yumaklı’ya aktardıklarını söyledi. Bu çalışmaların, Malatya’nın tarımsal altyapısını güçlendireceğini ve üretim kapasitesine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Malatya, tarımsal desteklerde Türkiye ortalamasının üzerinde
Milletvekili Ölmeztoprak, 2025 yılı itibarıyla Malatya’nın Türkiye genelindeki toplam tarım desteklerinin yüzde 5,3’ünü tek başına aldığını belirtti. Ayrıca çiftçi başına düşen ortalama destek miktarının 180 bin TL’ye ulaştığını vurgulayan Ölmeztoprak, "Bu tablo, Malatya’mızın üretim potansiyeline ve dünya markası haline gelen kayısımıza duyulan güvenin bir yansımasıdır" dedi.
Desteklerin sürdürülmesi ve yeni projelere kaynak aktarımının önemine de değinen Ölmeztoprak, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’ya ve ekibine Malatya’ya gösterdikleri ilgi ve katkılardan dolayı teşekkür etti.
Malatya’nın üretim kapasitesini artırmak, çiftçilerin emeğini korumak ve devam eden projeleri başarıyla tamamlamak için gayretle çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Milletvekili Ölmeztoprak, "Amacımız, hem üreticimizin yüzünü güldürmek hem de Malatya’mızı tarımda daha güçlü bir konuma taşımak" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ