Malatya’nın sembol yapılarından Yeni Cami’deki restore çalışmalarına hız verildi

Malatya’nın sembol yapılarından Yeni Cami’deki restore çalışmalarına hız verildi

Politika 6.06.2024 00:28:40 0
Malatya’nın sembol yapılarından Yeni Cami’deki restore çalışmalarına hız verildi
Tarih: 06.06.2024 00:28
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Şubat 2023 depremlerinde tamamen yıkılan kentin sembol yapılarından tarihi Yeni Cami’deki restore çalışmalarına hız verildiğini söyledi.
Ankara’da bir dizi temaslarda bulunarak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Adalet Bakan Yardımcı Hurşit Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lütfihak Alpkan’ı ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, kentte devam eden çalışmalar ve projelere dair istişarelerde bulundu,
Depremlerin büyük bir yıkımı ortaya çıkardığı Malatya’da kentin yeniden imar ve ihyası için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini kaydeden Milletvekili Ölmeztoprak, 6 Şubat 2023 depremlerinde tamamen yıkılan kentin sembol yapılarından tarihi Yeni Cami’deki restore çalışmalarına ise hız verildiğini ifade etti.
“Hummalı bir çalışma yürütülüyor”
Tarihi camide restorasyon çalışmaları çerçevesinde 27 Şubat 2024’de söküm işlemlerine başlanıldığını belirten Milletvekili Ölmeztoprak, “Şehrimizin en önemli yapılarından olan tarihi Yeni camimizde restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Yapının minarelerinin ayakta kalan kısımları, güney, doğu ve batı duvarlarının sökümü tamamlandı. Kuzey duvarı ve son cemaat kısmında söküm devam ediyor. Kurban bayram sonrası söküm işlemlerinin tamamlanması ve Temmuz ayı itibarı ile zemin güçlendirme çalışmalarına başlanılması planlanıyor. Yapıda hummalı bir çalışma mevcut inşallah en kısa zamanda camimiz ibadete açılacaktır” dedi
Sabancı Kültür Sitesi, Yeni Adliye Binası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devri yapılarak çocuk kütüphanesine dönüştürülmesi planlanan Gazi İlkokulu ve Akçadağ Merkez Çarşı projelerini de yakından takip ettiklerini ifade eden Ölmeztoprak, depremin izlerini silmekte kararlı olduklarını söyledi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem