Malatya’nın ihracatı yükselişe geçti

Malatya’nın ihracatı yükselişe geçti

Ekonomi 5.06.2023 16:05:11 0
Malatya’nın ihracatı yükselişe geçti
Tarih: 05.06.2023 16:05 Güncelleme: 05.06.2023 16:05
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Mayıs ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, depremin etkisiyle Malatya’nın ihracatında başlayan düşüşün Mayıs ayı itibariyle yükselişe geçtiğini söyledi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Mayıs ayı ihracat rakamları açıklandı. TİM verilerine göre Malatya’dan 2023 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 12 artışla 31 milyon 169 bin dolar ihracat gerçekleştirildi.
Öte yandan Mayıs ayındaki ihracatın 2022 yılının Mayıs ayına göre de yüzde 4 artışla gerçekleştiği görüldü.
Depremin etkisiyle Malatya’nın ihracatında başlayan düşüşün Mayıs ayı itibariyle yükselişe geçtiğini söyleyen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “6 Şubatta yaşadığımız deprem felaketi ardından düşüş eğiliminde olan ihracatımızın toparlanıyor oluşu şehrimiz ve ülkemiz adına umut verici. Tüm zorluklara rağmen dimdik ayakta duran, memleketi ve ülkesi için üretmeye devam eden üyelerimizi ve emektar çalışanlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.
İhracatı destekleyecek yeni teşviklere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Başkan Sadıkoğlu, “Düşen ihracatımızın Mayıs ayı ile birlikte yükselişe geçmesi bizleri biraz olsun umutlandırdı. Küresel pazarlarda yaşanan resesyon ihracatımızda önde gelen ülkelerin ithalat taleplerini etkilemeye devam ediyor. Böylesine bir süreçten geçerken ihracatımızı destekleyecek yeni teşviklere ihtiyacımız var. Deprem sonrasında en büyük sorunu istihdamda yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Bunun çözümü için personel açısından deprem bölgesini cazip kılacak düzenlemeler yapılması gerekiyor. Personelden kesilen gelir vergisi ve sigorta primlerinin personele iade edilmesi bu anlamda faydalı olacaktır. Hem finansmana ulaşmakta hem de yüksek kredi maliyetleri sebebiyle sıkıntılarımız maalesef büyüyor. Bununla birlikte kur baskısı ve ikili kur konusunda yaşadığımız zorlukların aşılması beklentilerimiz arasında yer alıyor. Sorunlarımız olsa da biz her şartta üretime, ihracata, istihdama devam edeceğiz. Tamamlanan seçimler ve oluşan yeni kabine sonrası iş dünyasına daha çok kulak verildiği ve çözümler üretildiği bir dönemin başlangıcını umut ediyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ