Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde imar planı tepkisi

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde imar planı tepkisi

Genel 14.10.2025 09:42:14 0
Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde imar planı tepkisi
Tarih: 14.10.2025 09:42 Güncelleme: 14.10.2025 09:42
Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde, İmar Kanunu’nun 18. maddesi kapsamında yapılan imar planı değişikliği vatandaşların tepkisine neden oldu. Bazı vatandaşlar yapılan değişiklikle kişisel mülklerinin başka şahıslarla ortak hale getirildiğini ileri sürerek, uygulamanın iptal edilmesini istedi.
Doğanşehir ilçesinde hayata geçirilen yeni imar planı uygulaması, bölge halkı arasında büyük tepkilere yol açtı. Vatandaşlar, tapulu arazilerinin yeniden düzenlenerek başkalarıyla ortak hale getirildiğini belirtip durumun ciddi mağduriyetlere neden olduğunu kaydetti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Doğanşehir Belediyesi’nden yaşanan mağduriyetin giderilmesini, imar planının gözden geçirilerek iptal edilmesini talep eden vatandaşlardan Ali Alagöz, yapılan düzenlemenin ardından kendi mülkünün parçalanarak başkalarıyla paylaştırıldığını kaydederek, "Şu an Doğanşehir’de 3 bin ila 4 bin kişi bu uygulamadan mağdur durumda. Belediyenin yaptığı parselasyonla bazı kişilerin arazileri başkalarına ortak edilmiş. 225 metrekare olan yerimi 157 metrekareye düşürdüler. Evin içini ikiye bölüp bir kısmını başkasına verdiler. Bu kadar mağduriyetin yaşandığı bir süreçte hiçbir yerel yönetici veya siyasetçi ses çıkarmıyor" dedi.
"İnsanlar birbirine düşman oldu"
Bir diğer bölge sakini Aslan Karahan ise "Doğanşehir metropol değil, buna göre bir imar planı yapılmalıydı. İnsanlar geçim derdindeyken bu uygulama onları birbirine düşman etti. Düşman olan insanlar aynı parsele ortak edildi. Eğer bu plan iptal edilmezse Doğanşehir’de çok ciddi olaylar yaşanabilir. İnsanlar birbirine düşman oldu" dedi.
"Mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz"
Ahmet Doğan da, "Şu anda insanlar birbirine adeta düşman gözüyle bakıyor. Bu imar planı üzerinden bazı kişiler adeta pusuya yatmış durumda. Planın bir an önce uygulamaya geçirilmesini isteyenler var. Öte yandan, bu planın doğuracağı mağduriyetleri gören ve bu durumun ortadan kaldırılması için mücadele eden insanlar da var. Doğanşehir’e baktığımızda, metropol olacağız söylemleri duyuyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Doğanşehir Belediyesi’nin bu konuda ne yaptığı ortada. Bizler yaşadığımız bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

Battalgazi’de 22 takımın mücadele ettiği turnuva tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ