Malatya’dan Tacikistan’a ihracat artacak

Malatya’dan Tacikistan’a ihracat artacak

Ekonomi 18.07.2025 11:57:42 0
Malatya’dan Tacikistan’a ihracat artacak
Tarih: 18.07.2025 11:57 Güncelleme: 18.07.2025 11:57
Malatya’dan Tacikistan’a yapılan ihracatta yüzde 70’lik düşüş yaşandığını belirten MTSO Başkan Yardımcısı Basri İlhan, ihracatın artırılması için Büyükelçi Sodiq İmomi’nin desteğini beklediklerini söyledi.
Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sodiq İmomi ve Tacikistan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Parviz Sadiqi Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Basri İlhan, Tacikistan halkına 6 Şubat depremlerinde önemli sorumluluklar alarak gerek arama kurtarma çalışmalarında gerekse yardım faaliyetlerinde depremzedelerin yanında oldukları için teşekkür etti.
Malatya ve Tacikistan arasında karşılıklı yarar sağlayan iş birliğinin iyileştirilmesi açısında ziyareti önemli bulduklarını belirten İlhan, "Malatya’dan Tacikistan’a ihracat potansiyelimiz çok düşük. 2024 yılında Malatya’dan Tacikistan’a 179 bin dolarlık ihracat yapmışız. Bu yılın ilk 6 ayına baktığımızda ise önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 70 düşüşle 42 bin dolar ihracat yaptığımızı görüyoruz. Bu rakamlar elbette çok düşük. İhracat yapan firma sayımızın artması ve ihracat rakamlarımızın yükselmesi adına bu ziyareti önemsiyoruz. Şehrimizden, Tacikistan’a yapacağımız ihracatımızın artması ve iş birliğimizin daha da güçlenmesi için Sayın Büyükelçimizin desteğini bekliyoruz. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü iş birliğine hazırız" diye konuştu.
Malatya TSO’yu ziyaret etmekten dolayı memnun olduğunu ifade eden Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sodiq İmomi, Malatya ile ticari iş birliğinin güçlenmesi adına gerekli girişimlerde bulunacağını kaydetti.
Ziyarette MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, MTSO Meclis Başkan Vekili Şemsettin Tüdün, Meclis Divan Üyeleri Turgay Demirhan ve Cemil Yıldırım, MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Çetin, Özcan Dündar, Osman Yıldırım, Mustafa Duyar, Mikail İkiz ve MTSO Meclis Üyesi Abdullah Sürmeli yer aldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ