Malatya’dan ilk Hac kafilesi dualarla uğurlandı

Malatya’dan ilk Hac kafilesi dualarla uğurlandı

Genel 25.05.2024 14:22:58 0
Malatya’dan ilk Hac kafilesi dualarla uğurlandı
Tarih: 25.05.2024 14:22 Güncelleme: 25.05.2024 14:22
Malatya’da 189 kişiden oluşan ilk Hacı kafilesi, Hac ibadetlerini ifa etmek için kutsal topraklara dualarla uğurlandı.
Malatya İl Müftülüğü tarafından Yeşilyurt ilçesinde bulunan Cevatpaşa Abuzer Kudret Bor Camii önünde hac ibadetini ifa edecek ilk hac kafilesi için uğurlama programı düzenlendi.
Ahmediye Camii Müezzin Kayyım Mehmet Obuz’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, "Rahman’a, Rahman’ın evine olan hac yolculuğu elbette ki yolculukların en hayırlısıdır. Biliyorum ki heyecan dolusunuz. Bir an önce yola çıkmak istiyorsunuz. Ancak hacca gidecek olanlar, heyecanı kadar hacca gideceklerden dua bekleyen kendilerinin hatırlanmasını isteyen yakınları da en az o kadar heyecanlı sevinçli ve hacı kardeşlerimizden beklentileri var. Bu güzel manzarayı ve bu güzel atmosferi hac yolculuğuna çıkan kardeşlerimizi buradan vedalaşarak dualarını alarak ve güzelce dua ederek uğurlayacağız” dedi.

Hac vazifesinin bir insanın hayatında çok önemli bir yer tuttuğunu belirten Dolu, “Bu vazifenin yapılması için bu sene siz değerli hacılarımızın seçildiğini sizi uğurlamaya gelen yakınlarınıza ülkemize ve özellikle zulüm gören Gazzeli Müslüman kardeşlerimize dua etmenizi bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

İl Müftüsü Dolu’nun hac yolculuğu boyunca dikkat etmeleri gereken bazı hususlara da değinmesinin ardından Müftü Yardımcısı ve birinci kafile başkanı Hasan Nacar’ın yaptığı duayla hacılar sevinç gözyaşları içerisinde kutsal topraklara uğurlandı.
157 kişiden oluşan ikinci kafile 30 Mayıs 2024 ve 193 kişiden oluşan 3’ncü kafile ise 1 Haziran 2024 tarihlerinde kutsal topaklara uğurlanacak.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ