Tarih: 16.10.2024 12:49

Malatya'da Deprem Paniği: 3 Binada Kısmi Çökme Var, Can Kaybı Yok!

Facebook Twitter Linked-in

DEPREM VERİLERİ AÇIKLANDI

Sabah saatlerinde Türkiye'nin farklı bölgelerini etkileyen bir deprem gerçekleşti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda, saat 10.46'da, Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem kaydedildiğini bildirdi. Deprem, çevre illerde de hissedilerek vatandaşlarda büyük bir panik yarattı.

İÇİŞLERİ BAKANINDAN AÇIKLAMA

Depremle ilgili olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, olayda herhangi bir can kaybının olmadığını, ancak Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1 ve Elazığ'da 1 olmak üzere toplamda 3 binada kısmi çökme meydana geldiğini belirtti. Bakan Yerlikaya'nın açıklamasında, "112 Acil Çağrı Merkezimize 374 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 341'i bilgi, 33'ü de yardım amaçlı çağrıdır. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerine yer verildi.

AFAD'DAN SON DURUM RAPORU

İçişleri Bakanı'nın açıklamasının ardından AFAD tarafından bir açıklama daha yapıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın açıklamasında toplam 374 acil çağrı ihbarının alındığı ve bu ihbarların değerlendirildiği belirtildi. Ayrıca, Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ'da toplam 4 binada hasar tespit edildiği ve Elazığ ilinde hasar gören bir binadaki dört kişinin sağ olarak kurtarıldığı bildirildi. Elazığ ilinde ve Malatya'nın Pötürge ve Kale ilçelerinde kaya düşmesi olayları olduğu da aktarılarak, gelişmelerin takip edildiği ifade edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —