Malatya’da zirai donun vurduğu bölgelerde meyve üretiminde baraj çevresi umut oldu

Malatya’da zirai donun vurduğu bölgelerde meyve üretiminde baraj çevresi umut oldu

Ekonomi 2.07.2025 10:16:40 0
Malatya’da zirai donun vurduğu bölgelerde meyve üretiminde baraj çevresi umut oldu
Tarih: 02.07.2025 10:16 Güncelleme: 02.07.2025 10:16
Malatya’da Nisan ayında etkili olan zirai don, birçok bölgede meyve ağaçlarına zarar vererek ciddi ürün kayıplarına yol açtı. Doğanyol ilçesinde, baraj kenarında yetişen kayısı, dut ve çilek gibi meyveler ise don zararından etkilenmeyerek çiftçinin yüzünü güldürdü.
Kayısı üretiminde Türkiye’nin en önemli merkezi durumunda olan Malatya’da, bu yıl yaşanan don felaketi birçok üreticiyi zor durumda bıraktı. Kent genelinde ciddi rekolte kaybı yaşanırken, baraj kenarındaki bölgelerde yetişen meyveler ise büyük ölçekte zarar görmedi.
Doğanyol ilçesinde üretim yapan çiftçi Şaban Genç, bu yıl özellikle dut ve kayısıda yüksek verim elde ettiklerini söyledi. Dutlardan elde ettikleri pekmezin bir kısmını kendi ihtiyaçları için ayırdıklarını belirten Genç, kalan kısmını ise satışa sunduklarını kaydetti.
Pekmezin kilogramını 300 TL’den satışa sunduklarını ifade eden Genç, baraj çevresindeki tarım alanlarının bu yıl üreticiler için adeta umut kaynağı haline geldiğini söyledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem