Malatya’da yaya geçitleri kırmızıya boyandı

Malatya’da yaya geçitleri kırmızıya boyandı

Asayiş 29.09.2022 13:27:35 0
Malatya’da yaya geçitleri kırmızıya boyandı
Tarih: 29.09.2022 13:27 Güncelleme: 29.09.2022 13:27
İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla başlatılan, “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” kampanyası çerçevesinde Malatya’da yaya geçidi kırmızıya boyandı.
İçişleri Bakanlığınca trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığı arttırmak amacıyla “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının azaltılması hedefleniyor. Kampanya çerçevesinde Malatya’da Sümer Mesleki ve Teknik Lisesi önünde Vali Hulusi Şahin, öğrencilerle birlikte boyanan yaya geçidi üzerinden geçti. Vali Hulusi Şahin uygulamanın Türkiye genelinde eş zamanlı başlatılan kampanya olduğunu ifade ederek, “ Türkiye’nin her ilinde eş zamanlı olarak İçişleri Bakanlığımızın talimatlarıyla eş zamanlı bir etkinlik yapıyoruz. Yeni mottomuz, “ Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” burada hedefimiz öncelikle sürücülerin yaya geçitlerindeki duruşunun hayata saygı duruşu olduğu mesajını iletiyoruz. Hedefimiz trafikteki öncelikle ölümlü kazaların sayısı azaltabilmek” dedi.
Kampanya ile trafik kazalarının oranlarını düşürülmesinin hedeflendiğini belirten Vali Şahin, “ Malatya’nın temel problemlerinden biri de trafik. Malatya’da son dönemde yaşanan kazalara da baktığımızda tedbirsizlik, dikkatsizlik, uykusuzluk gibi insan hatasında kaynaklandığını görüyoruz. Dolayısıyla bu kampanyalarla hedefimiz trafikteki insan unsurunun kazalara sebebiyet oranını olabildiğince azaltabilmek. Ölümlü kazaları azaltabilmek. Özellikle de yaya kayıplarını olabildiği kadar azaltabilmek” diye konuştu.
Vali Şahin, daha sonra ise yoldan geçen araçları durdurarak sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ