Malatya’da Tıp öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Malatya’da Tıp öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Sağlık 15.09.2023 16:52:03 0
Malatya’da Tıp öğrencileri beyaz önlüklerini giydi
Tarih: 15.09.2023 16:52 Güncelleme: 15.09.2023 16:52
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sağlık ordusuna katılacak olan 314 doktor adayı bugün beyaz önlüklerini giyerek eğitimlerine başladı.
Bu yıl üniversite sınavlarında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan 314 öğrenci, düzenlenen tören ile beyaz önlüklerini giyerek doktorluk mesleğinde ilk adımlarını atmış oldular.
Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenin açılışında konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur, asrın felaketi sonrası toparlanmaya çalışan Malatya’da üniversite olarak yüzyüze eğitim için gerekli tüm önlemleri aldıklarını söyledi. Tıp Fakültesi’nde eğitimlerin son sınıflar için 1 Temmuz’da başladığını diğer sınıflar için ise 11 Eylül’de eğitime başladıklarını belirten Beytur, “1987 yılında kurulan tıp fakültemizde Türkçe ve İngilizce eğitim verilmektedir. Verdiğimiz diplomalar uluslararası geçerliliğe sahiptir. Şuana kadar 3 binden fazla doktor, yaklaşık bin 500 uzman doktor ve yandal doktor mezun ettik. Fakültemizde 42 ana bilim dalı, 19 bilim dalı bulunmakta, 251 öğretim üyesi ile 480 araştırma görevlisi ile eğitim öğretim devam ediyor” dedi.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise tıp fakültesiniz zorluğuna değinerek, “Bu zorluğu açtınız ama sizi yeni zorluklar bekliyor. Uykusuz geceler, zorlu sınavlar sizleri bekliyor. Bunların hepsini aşacaksınız ve hasta muayene edip, ameliyatlara girip çok şey öğreneceksiniz. 6 yıl sonra bu defa beyaz önlüğün üzerine mezuniyet cübbesini giyeceksiniz. Artık doktor ordusu içerisine sizde katılacaksınız” şeklinde konuştu.
Öğrenci velilerine de seslenen Kızılay, zorlukları hep birlikte aşılması gerektiğini ve çocuklarına bu süreçte her zaman destek vermelerini istedi.
Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi birinci sınıfa adım atan 314 öğrenciye beyaz önlükleri tek tek giydirildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

Hasköy’de badminton antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

Elazığspor yeni hocasıyla 2’de 2 yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ