Malatya’da taziye çadırları kalkıyor

Malatya’da taziye çadırları kalkıyor

Politika 12.01.2026 17:34:17 0
Malatya’da taziye çadırları kalkıyor
Tarih: 12.01.2026 17:34 Güncelleme: 12.01.2026 17:34
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya’da ilk etapta belirledikleri 20 noktada taziye evlerinin yapıldığını ve 16’sının bitme aşamasına geldiğini söyledi.
Kentin yeniden inşa sürecinde TOKİ ve Emlak Konut ile koordineli bir çalışma yürüten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, rezerv alanlarda TOKİ marifetiyle taziye evleri yapılması noktasında bir çalışma başlattı. Bu kapsamda ilk etapta 20 taziye evinin inşasına başlanırken, 16’sı bitme aşamasına geldi.
Başkan Er, TOKİ İl Sorumlusu Emrah Acar ile birlikte Göztepe ve Tandoğan mahallelerini kapsayan Battalgazi ilçesi rezerv alan 39.bölgede yapılan taziye evinde incelemede bulundu.
Başkan Er, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, "TOKİ tarafından Tandoğan bölgesinde yaklaşık 2 bin konut yapıldı. Bildiğiniz gibi şehrimizde 70’e yakın rezerv alanımız bulunuyor. Bu rezerv alanlarla ilgili olarak TOKİ Başkanımıza, "İmkânı olan rezerv alanlarımızda taziye evlerini yapalım" talebinde bulunduk. Sağ olsunlar, bu talebimize olumlu yaklaştılar. TOKİ Başkanımız talimat verdi, ekipleriyle birlikte sahada incelemeler yaptılar. Yerelde de Emrah kardeşimizin yoğun çalışmalarıyla 20 ayrı yer tespit ettik. Bu alanlardaki inşaatların büyük bölümü tamamlanmak üzere. Şu anda bulunduğumuz yer Göztepe Mahallesi. Göztepe Mahallesi dâhil olmak üzere yaklaşık 16 noktada taziye evlerimiz bitme aşamasına geldi. Malatya genelindeki diğer rezerv alanlarda da taziye evi yapılabilecek yeni alanları belirledik. İnşallah bunları da TOKİ ile yeniden görüşeceğiz ve kısmet olursa yapımlarına başlayacağız. Biz Malatya’da her zaman şunu söyledik; "Artık çadırlarda taziye kabul etmek bize yakışmıyor." Çevre illerimize baktığımızda da görüyoruz ki hiçbir yerde çadırda taziye yapılmıyor; her yerde taziye evleri mevcut. Bu doğrultuda İl Müftümüzle de görüştük. Müftülüğümüzle birlikte camilerimizin altlarına taziye evleri yapıyoruz. Aynı şekilde rezerv alanlarımızda da 16 taziye evi neredeyse tamamlanmış durumda. İnşallah bu sayıyı daha da artırarak yolumuza devam edeceğiz. Yapılan tüm bu çalışmaların Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Malatya’da yeniden inşa faaliyetleri kapsamında çok büyük bir operasyon yapıldığını kaydeden Başkan Er, "Yeşiltepe’de anahtar teslim ederken bir vatandaşımız ağladı, "Ben 20-30 senede bir şehir ayağa kalkmaz dedim ama 2 senede anahtarımızı teslim ettiniz" dedi. Allah, devletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımız ve yerelde ekiplerimizle özverili bir çalışma yaptık, iki senede konutlar bitti. Konutlarımızı tamamladık; taziye evleri, yol ve altyapıyı yapıyoruz. Malatya’da yaptığımız çalışmayla artık çevre yolu altı-üstü kavramı kalmayacak" ifadelerini kullandı.
Çatyol’da ikamet eden İsmail Demirel, taziye evini incelediği esnada yanına geldiği Başkan Sami Er’e yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Demirel, "Çok güzel evler yapılmış. Pırıl pırıl evler. Allah, Cumhurbaşkanımıza uzun ömür ve güç versin. Buraları görünce böyle bir devletin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Allah, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı başımızdan eksik etmesin" de
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ