Malatya’da tadilat yapılan fabrikada yangın

Malatya’da tadilat yapılan fabrikada yangın

Asayiş 10.09.2022 17:33:14 0
Malatya’da tadilat yapılan fabrikada yangın
Tarih: 10.09.2022 17:33 Güncelleme: 10.09.2022 17:33
Malatya’da organize sanayi bölgesinde kayısı deposu olarak kullanılan bir fabrikada, tadilat sırasında kaynak makinesinden sıçradığı tahmin edilen kıvılcım ile başlayan yangın sonrası büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan 2. Organize Sanayi Bölgesinde 12 bin metrekarelik kayısı deposu olarak kullanılan fabrikada tadilat yapıldığı esnada iddiaya göre kaynak makinesinden sıçrayan kıvılcım binanın izolasyon malzemelerine sıçradı. Alevler kısa sürede büyüyerek içeride bulunan boş plastik kayısı kasalarına da sıçrayınca alevler bir anda büyüdü.
İhbar üzerine Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi bölgeye yönlendirildi. Jandarma ekipleri yangın yerinde çevre güvenliği alırken, olay yerine sağlık ve AFAD ekipleri de yönlendirildi. İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek yangının kontrol altına alınması için büyük çaba sarf etti. Kimsenin yaralanmadığı yangında olay yerine gelen Malatya Valisi Hulusi Şahin ile milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Ahmet Çakır da yetkililerden bilgi aldı.
Fabrika alanının 4 bin metrekarelik kapalı alanında çıkan yangın saatler sonra kontrol altına alınabilirken, küle dönen kayısı deposunda büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Vali Hulusi Şahin, depo olarak kullanılan fabrika alanında başlayan yangına itfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahale ettiğini ifade ederek, “Tadilat çalışması yapıldığı esnada kaynaktan sıçrayan kıvılcımlardan yangının başladığını düşünüyoruz. İlk tespitler bu yönde. İçinde bulunan kayısı kasaları ve binanın izolasyon malzemeleri yandı” dedi.
Milletvekili Bülent Tüfenkci de yangında can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu belirterek, yaşanan mal kaybından dolayı sanayici esnafına geçmiş olsun dileklerini iletti.
Bölgeye gelen Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu da, işletme sahibine geçmiş olsun dileklerinde bulunarak oda olarak yangında zarar gören üyelerinin her zaman yanında olacaklarını ifade etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ