Malatya’da suların çekildiği baraj sahasında tarımsal üretim

Malatya’da suların çekildiği baraj sahasında tarımsal üretim

Ekonomi 25.09.2023 10:00:08 0
Malatya’da suların çekildiği baraj sahasında tarımsal üretim
Tarih: 25.09.2023 10:00 Güncelleme: 25.09.2023 10:00
Malatya’da, Karakaya Baraj Gölü’nde suların çekildiği alanda tarımsal üretim yapılıyor. Onlarca dekarlık alanda ekimi yapılan domateslerde ise hasat sürüyor.
Malatya’nın Kale ilçesinde suların çekildiği Karakaya Baraj Gölü’nde tarımsal üretim yapılıyor. Onlarca dekarlık alanda ekimi yapılan domateslerde ise hasat sürüyor.
Karakaya barajı göletinde bir süredir küresel iklim değişikliği ve azalan yağışlar kaynaklı su seviyesinde düşüşler meydana gelirken, suların çekildiği bölgede ise tarımsal üretim yapılıyor.
Yaklaşık 50 dekarlık bir alanda silajlık mısır, buğday ile sebze yetiştiriciliği yapılırken, hasadı süren domatesler ise iç piyasada tüketime sunuluyor.
Depremin vurduğu kentte domates hasadında çalışarak aile ekonomisine katkı sunmaya çalıştıklarını belirten, kadın işçiler üretiminin önemi dikkat çekerek, işlerinde memnun olduklarını söyledi.
“300-400 ton rekolte bekliyoruz”
Barajda suların çekildiği alanları değerlendirmek için domates ekibi yaptıklarını kaydeden çiftçi Mustafa Tarin ise, “ Bu yıl 50 hektarlık bir alanda domates ekimi yaptık. 15 işçi ile hasadımız sürüyor. Ürünleri iç piyasaya veriyoruz. Domatesin tarladaki kilogram fiyatı 4 TL , 300-400 ton aralığında ise bir rekolte bekliyoruz “ dedi.
“Domatesin kilogramı tarlada 4, markette 25 ise TL”
Bu yıl kayısıda bekledikleri verimi alamayınca domates ekimi yaptıklarını belirten bir başka çiftçi Feramuz Akbulut da,“ Ekimlere biraz geç başlamamıza rağmen hedeflediğimiz 350-400 ton rekolteye yaklaştık. İç piyasaya çalışıyoruz. Fiyatlar düşük tarlada 4-5 TL olan domates marketlerde 25-30 TL’den satılıyor. Deprem bölgesi olması nedeniyle işçi bulmakta da zorlanıyoruz. Amacımız suların çekildiği baraj sahasını değerlendirmek” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ