Malatya’da sulama altyapısına 2,1 milyar TL’lik yatırım

Malatya’da sulama altyapısına 2,1 milyar TL’lik yatırım

Genel 26.08.2025 17:26:47 0
Malatya’da sulama altyapısına 2,1 milyar TL’lik yatırım
Tarih: 26.08.2025 17:26 Güncelleme: 26.08.2025 17:26
6 Şubat depremlerinin ardından Malatya’da sulama altyapısının güçlendirilmesi için Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri yoğun mesai içerisinde. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak’ın yakından takip ettiği süreçte, Malatya’da 23 farklı noktada onarım çalışmaları yapılırken, 3 ayrı ihale ile toplamda 2,1 milyar TL tutarında yatırım gerçekleştirildi.
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya DSİ 92. Şube Müdürlüğü’nde düzenlediği toplantıda, 6 Şubat depremlerinin ardından yürütülen sulama altyapısı çalışmalarını değerlendirdi.
Milletvekili Ölmeztoprak, depremin tarımsal üretime olan etkilerini azaltmak ve çiftçinin elini güçlendirmek için DSİ’nin sahada yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirterek, Malatya genelinde 23 farklı lokasyonda onarım gerçekleştirildiğini, ayrıca 3 ayrı ihalenin tamamlanarak toplamda 2,1 milyar TL’lik yatırımın hayata geçirildiğini söyledi.
Altıntop, Dedeyazı ve Yeşilbağlar bölgelerinde yenilemelerin yapıldığını, S4 ana kanalı başta olmak üzere birçok noktada da güçlendirme çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Milletvekili Ölmeztoprak, "Battalgazi, Akçadağ, Yeşilyurt, Yazıhan ve Doğanşehir ilçelerinde de çalışmalar aralıksız devam ediyor. Doğanşehir ve Akçadağ’a su dağıtımı yapan diğer kanalları etkileyen tüm yapım işleri de hızla devam ediyor" dedi.
"Su, geleceğimizin en önemli sigortasıdır"
Milletvekili Ölmeztoprak konuşmasında suyun önemine de dikkat çekti. Kuraklığın giderek arttığı bir dönemde sulama yatırımlarının hayati bir öneme sahip olduğuna vurgu yapan Ölmeztoprak, "Su, yalnızca toprağımız için değil bütün canlılar için nefes demektir. Çiftçimizin alın teri toprakla buluştuğunda ancak suyla değer bulur. Bu nedenle sulama altyapımızı güçlendirmek, gıdamızın güvencesi, üretimimizin temeli, geleceğimizin en önemli sigortasıdır. Rabbim gayretlerimizi bereketli kılsın, toprağımıza bolluk, çiftçimize kuvvet, şehrimize dirlik nasip etsin" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ