Malatya’da sulama altyapısına 2,1 milyar TL’lik yatırım

Malatya’da sulama altyapısına 2,1 milyar TL’lik yatırım

Genel 26.08.2025 17:26:47 0
Malatya’da sulama altyapısına 2,1 milyar TL’lik yatırım
Tarih: 26.08.2025 17:26 Güncelleme: 26.08.2025 17:26
6 Şubat depremlerinin ardından Malatya’da sulama altyapısının güçlendirilmesi için Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri yoğun mesai içerisinde. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak’ın yakından takip ettiği süreçte, Malatya’da 23 farklı noktada onarım çalışmaları yapılırken, 3 ayrı ihale ile toplamda 2,1 milyar TL tutarında yatırım gerçekleştirildi.
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya DSİ 92. Şube Müdürlüğü’nde düzenlediği toplantıda, 6 Şubat depremlerinin ardından yürütülen sulama altyapısı çalışmalarını değerlendirdi.
Milletvekili Ölmeztoprak, depremin tarımsal üretime olan etkilerini azaltmak ve çiftçinin elini güçlendirmek için DSİ’nin sahada yoğun bir çalışma yürüttüğünü belirterek, Malatya genelinde 23 farklı lokasyonda onarım gerçekleştirildiğini, ayrıca 3 ayrı ihalenin tamamlanarak toplamda 2,1 milyar TL’lik yatırımın hayata geçirildiğini söyledi.
Altıntop, Dedeyazı ve Yeşilbağlar bölgelerinde yenilemelerin yapıldığını, S4 ana kanalı başta olmak üzere birçok noktada da güçlendirme çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Milletvekili Ölmeztoprak, "Battalgazi, Akçadağ, Yeşilyurt, Yazıhan ve Doğanşehir ilçelerinde de çalışmalar aralıksız devam ediyor. Doğanşehir ve Akçadağ’a su dağıtımı yapan diğer kanalları etkileyen tüm yapım işleri de hızla devam ediyor" dedi.
"Su, geleceğimizin en önemli sigortasıdır"
Milletvekili Ölmeztoprak konuşmasında suyun önemine de dikkat çekti. Kuraklığın giderek arttığı bir dönemde sulama yatırımlarının hayati bir öneme sahip olduğuna vurgu yapan Ölmeztoprak, "Su, yalnızca toprağımız için değil bütün canlılar için nefes demektir. Çiftçimizin alın teri toprakla buluştuğunda ancak suyla değer bulur. Bu nedenle sulama altyapımızı güçlendirmek, gıdamızın güvencesi, üretimimizin temeli, geleceğimizin en önemli sigortasıdır. Rabbim gayretlerimizi bereketli kılsın, toprağımıza bolluk, çiftçimize kuvvet, şehrimize dirlik nasip etsin" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ