Malatya’da suç oranları düşüyor

Malatya’da suç oranları düşüyor

Asayiş 3.11.2025 13:05:39 0
Malatya’da suç oranları düşüyor
Tarih: 03.11.2025 13:05 Güncelleme: 03.11.2025 13:05
Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2025 yılı Ocak-Ekim dönemini kapsayan güvenlik ve asayiş bilgilendirmesinde kent genelinde suç oranlarında önemli düşüş yaşandığını söyledi.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, beraberinde İl Emniyet Müdürü Kayhan ve İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer ile birlikte kentteki asayiş verilerini kamuoyu ile paylaştı. Valilik Toplantı salonunda açıklama yapan Vali Yavuz, Malatya’nın huzur ve güvenliğinin her geçen gün daha iyi hale geldiğini söyledi.
İlk olarak terörle mücadele ile başlayan Vali Yavuz, "Ülkemiz terörle mücadelede etkin yöntemler kullanıyor. Her geçen gün terör örgütlerinin mücadelesi kırıldı. 1 Ocak-31 Ekim 2025 tarihleri arasında ilimizde 67 operasyon gerçekleştirilmiş, 74 zanlı gözaltına alınış, 14’tü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay ve operasyon sayısında önceki yıllara oranla yüzde 47 azalma vardır" dedi.
Göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçmen konusunda da azalmanın olduğunu söyleyen Vali Yavuz, 44 operasyon yapıldığını ve 65 organizatörün yakalandığını belirtti. Malatya’da 10 ayda 554 düzensiz göçmenin yakalanarak geri gönderme merkezlerine teslim edildiğini ifade etti.
Açıklamasına narkotik suçlarla devam eden Vali Yavuz, "Zehir tacirleriyle mücadelemiz devam ediyor. Neredeyse şehrimizde torbacı bırakmadık. Bu 10 aylık sürede bin 994 olay ve operasyon gerçekleştirdik. Madde arzlarıyla ilgili bir değişim söz konusu. Özellikle sentetik ecza konusunda çok ciddi bir artış meydana geldiğini görüyoruz" dedi.
Vali Yavuz, organize suçlarla mücadelenin de kararlıkla devam ettiğini ifade ederek, 10 ayda 17 operasyon yapıldığını, 114 kişinin gözaltına alınarak 69’unun tutuklandığını belirtti.
Kaçakçılık faaliyetleri üzeninde de önemle durduklarına dikkat çeken Vali Yavuz, asayiş olaylarında ciddi oranda azalmanın olduğunu söyledi. Vali Yavuz, " 10 ayda Malatya’da 20 bin 921 asayiş olayı meydana geldi. 2 bin 180 kişi gözaltına alınıp 639’u tutuklandı. Önceki yıllara bakıldığında azalışın olduğunu görüyoruz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ