Malatya’da sokak hayvanları için kapsamlı önlem planı görüşüldü

Malatya’da sokak hayvanları için kapsamlı önlem planı görüşüldü

Genel 1.07.2025 18:08:43 0
Malatya’da sokak hayvanları için kapsamlı önlem planı görüşüldü
Tarih: 01.07.2025 18:08 Güncelleme: 01.07.2025 18:08
Malatya Valisi Seddar Yavuz başkanlığında düzenlenen toplantıda, sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili halk sağlığı, çevre düzeni ve kamu güvenliği temelinde alınacak tedbirler ile kurul kararları ele alındı.
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında Malatya genelinde yürütülen çalışmalar ve alınan kurul kararları, Vali Seddar Yavuz başkanlığında düzenlenen toplantıyla ele alındı.
Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Vali Yavuz’un yanı sıra Vali Yardımcısı Talat Tabur, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tolunay Başer, ilçe belediye başkanları, ilgili kurum ve kuruluşların yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birim müdürleri ile Hayvanları Koruma Derneği ve Veteriner Hekimler Odası başkanları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Seddar Yavuz, sokak hayvanlarıyla ilgili yürütülecek iş ve işlemleri değerlendirmek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. Halk sağlığı, çevre düzeni ve kamu güvenliğinin bu konudaki üç temel başlık olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, şunları kaydetti:
"Sokak hayvanlarının artan popülasyonu nedeniyle vatandaşlarımız ile hayvanlar arasında istenmeyen temaslar yaşanmakta ve bu durum zamanla sağlık kurumlarına yansımakta. Kuduz başta olmak üzere birçok bulaşıcı hastalık riski taşıyan başıboş hayvanlar, halk sağlığını tehdit etmektedir. Özellikle çocuklarımızın, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın açık alanlarda rahatça vakit geçirememesi endişe vericidir. Belediyelerimizin büyük emeklerle inşa ettiği park ve yeşil alanlar ne yazık ki bu nedenle kullanılamaz hale gelmektedir."
Sokak hayvanlarının gruplar halinde dolaşmasının güvenlik riski oluşturduğunu dile getiren Vali Yavuz, "Güvenlik yalnızca suçla mücadele değildir, aynı zamanda insan hayatının ve beden bütünlüğünün korunmasıdır. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizle iş birliği içinde ayda en az bin hayvanın kısırlaştırılması hedeflenmelidir. Bu, yıllık 12 bin hayvanın kontrol altına alınması anlamına gelir" ifadelerini kullandı.
Vali Yavuz ayrıca, sahipsiz hayvanların korunması ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması amacıyla tel çitlerle çevrili doğal yaşam alanlarının kurulabileceğini belirtti. Bu doğrultuda Battalgazi, Yeşilyurt, Darende, Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerinde bakımevi ve doğal yaşam alanı inşası için yer tahsislerinin tamamlandığını açıkladı.
Toplantının devamında, kurum temsilcileri yürüttükleri çalışmalar hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi. Belediye mücavir alanı dışındaki sahipsiz hayvanlar hakkındaki şikâyetler, kurumlar arası koordinasyon ve tehlike arz eden hayvanlara yönelik yapılacak işlemler de 5199 sayılı kanun çerçevesinde ele alındı.
Gündemdeki maddelerin görüşülmesinin ardından ilgili kurumlar tarafından yapılan sunumlar ve değerlendirmelerle toplantı sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ