Malatya’da servisçilerden araç takip sistemi tepkisi

Malatya’da servisçilerden araç takip sistemi tepkisi

Genel 29.01.2026 20:17:22 0
Malatya’da servisçilerden araç takip sistemi tepkisi
Tarih: 29.01.2026 20:17 Güncelleme: 29.01.2026 20:17
Malatya Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, servis araçlarına zorunlu tutulmak istenen araç takip sistemi uygulamasına tepki gösterdi. İnce, söz konusu sistemin esnafa ciddi maddi yük getirdiğini belirterek, "Bu uygulama zorunlu hale getirilirse Malatya’da servis taşımacılığını durdururuz" dedi.
Malatya merkez Yeşilyurt, Battalgazi ve 11 ilçede faaliyet gösteren taşımalı servis esnafı ile firma yetkililerinin katılımıyla Malatya Minibüsçüler ve Servisçiler Odası binasında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Malatya Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce ile Şoförler Odası Başkan Vekili katılırken, sahada yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.
Toplantı sonrası açıklama yapan Malatya Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "servisler" adı altında zorunlu tutulmak istenen araç takip sisteminin esnafı mağdur edeceğini söyledi. İnce, söz konusu sistemin 19+1 araçlar için 18 bin 500 TL, 16+1 araçlar için 12 bin TL, hat başı için ise yaklaşık 10 bin 500 TL ek maliyet oluşturduğunu, güncel şartlarda ise bu rakamın 20 bin ila 40 bin TL arasında değiştiğini ifade etti.
Malatya’nın 6 Şubat depremlerinde ağır hasar aldığını hatırlatan İnce, "Esnafımız zaten ekonomik olarak ayakta kalma mücadelesi veriyor. Akaryakıt maliyetlerini dahi karşılamakta zorlanıyorlar. Bu durumu Sayın Milli Eğitim Bakanımıza ilettik ve süreç 15 tatil öncesinde 4 ay ertelendi. Ancak 15 tatil sonrası İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından tekrar sistemin takılması yönünde baskı yapılmaya başlandı" dedi.
İnce, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin kullandığı araç takip sisteminin yaklaşık 3 bin TL maliyetle aynı işi gördüğünü belirterek, "Aynı işi yapan bir sistem 3 bin lirayken, esnafa 40 bin liralık bir yük getirilmesini kabul etmiyoruz. Bu durumu Ankara’daki yetkililerle de paylaştık" şeklinde konuştu.
Söz konusu sistemin altyapısı ve ihalesi olmadığını belirten İnce, "Malatya’da bu sistemi takmayacağız. Eğer zorunlu hale getirilirse tüm taşımalı servis esnafımızla birlikte taşımadan çekileceğiz. Buyursunlar, bu uygulamayı dayatan bürokratlar taşımayı kendileri yapsın" ifadelerini kullandı.
İnce, önümüzdeki yıl gerekli düzenlemelerin yapılması halinde devletin koyacağı kurallara uyacaklarını kaydederek, "Araç kamera sistemi, ATS, koltuk sensörü gibi zaten zorunlu olan sistemleri takıyoruz. Ancak altyapısı ve hukuki zemini olmayan, esnafa zulüm niteliği taşıyan bu uygulamaya karşıyız" dedi.
Toplantıya katılan tüm servis firmalarına ve esnafa teşekkür eden İnce, sürecin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ