Malatya’da ‘Şampiyon kim?’ bilgi yarışmasında ilk turlar başladı

Malatya’da ‘Şampiyon kim?’ bilgi yarışmasında ilk turlar başladı

Eğitim 14.04.2025 16:47:53 0
Malatya’da ‘Şampiyon kim?’ bilgi yarışmasında ilk turlar başladı
Tarih: 14.04.2025 16:47 Güncelleme: 14.04.2025 16:47
Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen ve Malatya genelindeki liselerin yoğun ilgi gösterdiği ‘Şampiyon Kim?’ bilgi yarışmasının ilk eleme turları başladı. Yaklaşık 70 okulun katılım sağladığı yarışmada, öğrenciler bilgi birikimlerini ortaya koyuyor.
Gençlerin bilgi düzeyini artırmak, akademik başarılarını desteklemek ve özgüven kazanmalarını sağlamak amacıyla Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen "Şampiyon Kim?" liseler arası bilgi yarışması geniş katılımla başladı. Malatya genelinden yaklaşık 70 okulun başvurduğu yarışmada, ilk eleme turu heyecanı Battalgazi Belediyesi Konferans Salonu’nda yaşanıyor.

Gençler sahnede bilgisiyle parlıyor
Hafta boyunca sürecek olan ilk eleme turlarında okullar üçerli gruplar hâlinde sahneye çıkarak, genel kültür, tarih, coğrafya, edebiyat, din kültürü ve ahlak bilgisi, matematik, güncel konular ve spor gibi çeşitli kategorilerde hazırlanan soruları yanıtlıyor. Yarışma sürecinde her okul 10 soruya cevap verirken, her doğru yanıt 10 puan üzerinden değerlendiriliyor.
Sorular, yarışmanın düzenleme kurulu tarafından hazırlanan dört seçenekli test formatındaki havuzdan çekiliyor ve süre tutuluyor. Süre aşımı durumunda cevaplar geçersiz sayılıyor. Cevaplar, silinebilir tahtaya yazılarak veriliyor ve ancak moderatör tarafından istenildiğinde açıklanıyor. Süreç boyunca öğrencilerin cep telefonu, kaynak kitap, sözlük gibi araçları kullanması yasak. Aynı şekilde salonda bulunan izleyicilerle iletişim kurulması da kurallar gereği engelleniyor. Yarışmacıların başka ekiplerden yardım alması kesinlikle yasak olup, saygılı ve centilmen davranmaları zorunlu tutuluyor.

Elemeleri başarıyla geçen okullar, 28-30 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan ikinci eleme programında karşı karşıya gelecek. Battalgazi Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek ikinci eleme turunda finale çıkmak için mücadele edecek okullar, Malatya’nın en iyilerini belirleyecek.

"Her öğrenci bu yarışmada kazanandır"
Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Feridun Dilsiz, yarışmanın sadece bilgiye dayalı bir rekabetten ibaret olmadığını vurgulayarak, "Bu yarışmayla öğrencilerimizi hem bilgi hem de sosyal açıdan destekliyoruz. Ekip çalışması, özgüven ve saygı kültürü gibi değerleri kazandırmayı önemsiyoruz. Yarışmaya katılan her öğrenci bizim gözümüzde birer kazanandır" dedi.
Yarışma sonunda eşitlik olması durumunda, eşit puandaki gruplara üçer soru daha sorulacak. Eşitliğin devam etmesi hâlinde ise eşitlik bozuluncaya kadar bire bir soru yöneltilerek kazanan belirlenecek. Yarışma boyunca ortaya çıkabilecek anlaşmazlıklar ve değişiklikler, Düzenleme Kurulu yetkisiyle çözüme kavuşturulacak. Kurul, gerekli gördüğü hallerde yarışmayı erteleme ya da iptal etme hakkına da sahip olacak.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ