Malatya’da Sağlıklı Hayat Merkezleri şifa dağıtıyor

Malatya’da Sağlıklı Hayat Merkezleri şifa dağıtıyor

Sağlık 5.09.2024 12:30:06 0
Malatya’da Sağlıklı Hayat Merkezleri şifa dağıtıyor
Tarih: 05.09.2024 12:30 Güncelleme: 05.09.2024 12:30
Sağlık Bakanlığı tarafından Malatya’da hayata geçirilen Sağlıklı Hayat Merkezleri, binlerce vatandaşa ücretsiz sağlık hizmet imkanı sağlıyor. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde açılan merkezde kanser taramaları, çocuk gelişimi, beslenme, sigara bırakma gibi alanlarda hizmet veriliyor.
Toplumda sağlık bilincini artırmak ve hastalıkta erken teşhis için önemli rol oynayan sağlıklı hayat merkezleri hastanelere gereksiz başvuruların önüne geçmeyi hedeflerken, toplum sağlığını da güçlendirmede önemli rol oynuyor. Merkezden yararlanan hastalar deneyimlerini paylaşırken, ücretsiz ve sıra beklemeden hizmet almanın mutluluğunu yaşıyorlar.
Yeşilyurt ilçesine bağlı İskender Mahallesi’nde bulunan Sağlıklı Hayat Merkezi, vatandaşların sağlıklarını korumak ve geliştirmek amacıyla sunulan önemli bir hizmet alanı olarak ön plana çıkıyor.
Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürü Dr. Seyid Çiftçi, ilçelerinde 2 adet Sağlıklı Hayat Merkezi bulunduğunu belirterek buralarda kanserle mücadele başta olmak üzere fizik tedavi, diyetisyen, çocuk ve erken psikoloğu, gebe sınıfı, diş hekimi ve verem savaş dispanseri hizmetlerinin tamamen ücretsiz olarak sunulduğunu söyledi.
Bu merkezlerde özellikle hastanelere gitmeden tüm tetkiklerin yapılabildiğine dikkat çeken Çiftçi, belirli günlerde bazı kırsal mahallelerde toplu olarak hastaların ücretsiz şekilde merkeze getirilerek muayene edildiğini de söyledi.
Vatandaşların randevusuz olarak başvurarak birçok sağlık hizmetinden faydalanabileceği merkezlerin aylık ortalama bin 600 ile bin 800 hastaya baktığını ifade eden İlçe Sağlık Müdürü Dr. Seyid Çiftçi, bireylerin sağlıklı yaşam tarzını benimsemelerine, fiziksel aynı zamanda ruhsal sağlıklarını geliştirmelerine ve sağlıkta refah düzeylerini artırmalarına yardımcı olmak için hizmet verdiklerini dile getirdi.
Sağlıklı Hayat Merkezi’ne bir arkadaşının tavsiyesi ile geldiğini belirten Yasin Akgeyik isimli vatandaş ise “Bel ve diz ağrılarım vardı, görevlilerin yönlendirmesi ile fiziğe başladım. Hareketler çok iyi geldi ağrılarıma. Baya bir rahatladım. Gelmek isteyenlere tavsiye ediyorum, çok güzel bir yer. Herhangi bir randevu sistemi yok, gelip başvurup tedaviye başlayabilirler” şeklinde konuştu.
Yine merkeze zayıflamak için başvuran Hakan Akgül ise 2 aydır geldiği merkez sayesinde 5 kilogram verdiğini belirterek bu konuda isteyen herkesin merkezlere gelmesi gerektiğini söyledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ