Malatya’da mezarlıklarda acı ve hüzün bir arada

Malatya’da mezarlıklarda acı ve hüzün bir arada

Genel 16.06.2024 12:12:06 0
Malatya’da mezarlıklarda acı ve hüzün bir arada
Tarih: 16.06.2024 12:12
6 Şubat depremlerinin yıktığı illerden biri olan Malatya’da bu bayram da mezarlıkta hüzün ve acı hakimdi. Yakınlarını depremde kaybeden afetzedelerin buruk bayramı yürekleri dağladı.
Malatya’da afetzede vatandaşlar, sabahın ilk saatleriyle birlikte asrın felaketinde vefat edenlerin mezarlarının bulunduğu deprem mezarlığına akın ettiler.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaklaşık bin 237 kişinin vefat ettiği Malatya’da yakınlarını kaybedenlerin ilk durağı Şehir Mezarlığı oldu.
Her bayram olduğu gibi bu bayram da depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaret için mezarlığa geldiler. Mezarları sulayarak gözyaşları içerisinde dua eden depremzede vatandaşlar, yürekleri burktu.
Depremde yakınları kaybeden aileler uzun süre kabir başında gözyaşı dökerken aradan geçen zaman rağmen acılarının halen dünkü gibi taze olduğunu söylediler.
Malatya Şehir Mezarlığı’nda buruk bayramın geçtiği bir başka nokta da Şehitlik oldu. Çocuklarını vatan uğruna toprağa veren aileler de sabahın ilk ışıkları ile birlikte Malatya Şehitliği’ne gelerek dua etti, bir bayram daha çocuklarından ayrı yaşamanın acısını yaşadı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem