Malatya’da, lösemi tedavisi gören çocuklar için etkinlik düzenlendi

Malatya’da, lösemi tedavisi gören çocuklar için etkinlik düzenlendi

Sağlık 8.11.2024 11:30:19 0
Malatya’da, lösemi tedavisi gören çocuklar için etkinlik düzenlendi
Tarih: 08.11.2024 11:30 Güncelleme: 08.11.2024 11:30
Yeşilyurt Belediyesi, ‘Lösemili Çocuklar Haftası’ kapsamında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Onkoloji Hastanesinde tedavi gören çocuklara yönelik farkındalık etkinliği düzenledi. Lösemi hastası çocuklar, düzenlenen aktivitelere katılarak keyifli vakit geçirdi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’te toplumda lösemi hastalığına ve lösemili çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekmeyi amaçlayan etkinlikte çocukları ve ailelerini yalnız bırakmadı. Çocukların tedavi süreçleri hakkında doktorlardan bilgi alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, lösemi hastalarına karşı farkındalığın gelişmesi gerektiğine dikkat çekti.
Çocuklara hediyeler vererek moral aşılamaya çalışan Başkan Geçit, Türkiye’de ve dünyada her yıl binlerce çocuğun lösemi hastalığına yakalandığını, küçük bedenlerin uzun ve hassas bir tedavi sürecinden geçtiğine vurgu yaptı.
Lösemi hastalığıyla mücadele eden çocukların yanında olduklarını ve onların iyileşme sürecinde destek sağlamak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Geçit, düzenledikleri farkındalık etkinliğinin çocukların moralini yüksek tutmada önemli bir rol oynadığına dikkat çekerken, tedavi sürecinde hem çocuklara hem de ailelerine destek vermeye çalıştıklarını ifade etti.
Başkan Geçit, lösemi tedavisi gören çocukların moral ve motivasyonunun yüksek tutulmasının önemini hatırlatarak, “Lösemili Çocuklar Haftası, minicik bedenlerdeki kocaman yüreklerin sevgi ile kucaklaşacağı, toplumsal farkındalığın sağlanacağı bir haftadır. Belediye olarak hastanemizde lösemi tedavisi gören evlatlarımızı asla yalnız bırakmıyoruz. Lösemi tedavisi gören çocuklarımızın moral ve motivasyonunun sevgiyle yüksek tutulması oldukça önemlidir. Çünkü lösemili çocuklarımızın en temel ihtiyacı sevgi ve umuttur. Minik bedenlerdeki kocaman yürekleri sevgiyle kucaklamamız lazım. Bu hastalıkla mücadele eden tüm hastalara acil şifalar diliyoruz. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bu süreçte emek veren herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ