Malatya’da Kurban Pazarı hareketlendi ancak satışlar durgun

Malatya’da Kurban Pazarı hareketlendi ancak satışlar durgun

Ekonomi 29.05.2025 22:46:42 0
Malatya’da Kurban Pazarı hareketlendi ancak satışlar durgun
Tarih: 29.05.2025 22:46 Güncelleme: 29.05.2025 22:46
Malatya’da yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarları açılırken, küçükbaş hayvan satışlarında beklenen hareketlilik henüz başlamadı.
Malatya’da Canlı Hayvan Pazarı’na kurbanlıklar gelmeye başlarken hareketliliğin bayrama 1-2 gün kala olması bekleniyor. Pazarda küçükbaş hayvan fiyatları ise 13 bin ile 25 bin TL arasında değişiyor.
Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, bayrama 8 gün kala kurbanlık satışlarının yavaş ilerlediğini belirtti. Hayvan pazarlarına küçükbaş hayvanların gelmeye başladığını aktaran Başkan Akın, "Pazarda şu an için çok fazla bir canlılık yok. Tek tük, arada kısmen satışlarımız var. Küçükbaşta genellikle bayrama bir gün kala ya da bayramın ilk üç günü kesim ve alımlar yoğun olur" dedi.
Malatya’nın son yıllarda afetlerle karşılaştığını vurgulayan Akın, "Memleketimiz üç büyük darbe yedi. İkisi deprem, biri ise zirai don afetiydi. Özellikle kayısıdaki sıkıntılar Malatya ekonomisini ciddi anlamda etkiledi. Bu durum kurban kesimini de etkiliyor." ifadelerini kullandı.
Küçükbaş hayvanlarda canlı kilogram fiyatlarının 200 ila 270 TL arasında değiştiğini ifade eden Akın, "Hayvan başı fiyatlar ise 13 bin ile 25 bin TL arasında. Yaklaşık bir ay önce üreticiler satışlarda çok canlılık olmadığını ifade etti ama biz bayramda hareketlilik bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.
Kurbanlık alacak vatandaşlara da uyarılarda bulunan Akın, "Alınacak hayvanların küpeli, aşılı ve sağlıklı olmasına dikkat edilmeli. Üreticilerimiz de sahte para, çek gibi konulara karşı dikkatli olmalı. Yıllık emeklerini bilmedikleri kişilere vermesinler" şeklinde konuştu.
Hayvan pazarında satış yapan esnaf ise fiyatların geçen yıl ile benzer olduğunu belirtti. Fiyatlarda artış olmadığını ifade eden yetiştiriciler ise "Her bütçeye uygun hayvanımız var. Ancak henüz bir hareketlilik yok. Önümüzdeki pazar günüyle birlikte satışlar hızlanır. Küçükbaş kurbanlıklar genelde bayramın ilk üç günü tercih ediliyor" dedi.
Artan yem ve bakım maliyetlerinden da mağdur olduklarını belirten hayvan satıcıları, "Maliyetlerimiz yükseldi, satışlar düşük. Kayısıdaki zarar da alım gücünü etkiledi. Geçen seneye göre pazar çok daha sakin. Ama yine de halkımız kurbanını kesiyor. Her bütçeye uygun hayvan var" diyerek vatandaşları pazara davet etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ