Malatya’da Karayolları Trafik Haftası etkinlikleri başladı

Malatya’da Karayolları Trafik Haftası etkinlikleri başladı

Asayiş 5.05.2025 13:27:14 0
Malatya’da Karayolları Trafik Haftası etkinlikleri başladı
Tarih: 05.05.2025 13:27 Güncelleme: 05.05.2025 13:27
Malatya Valisi Seddar Yavuz, Karayolları Trafik Haftası etkinliklerinde yaptığı konuşmada, trafik kurallarına uymanın bir insan hakkı sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, "Trafik kazaları da en az afetler kadar can yakıyor" dedi.
Malatya’da 03-09 Mayıs 2025 tarihleri arasında kutlanan Karayolları Trafik Haftası kapsamında Kültür ve Kongre Merkezi’nde bir dizi etkinlik düzenlendi. Programa, Malatya Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler, emniyet ve jandarma personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Vali Seddar Yavuz, trafik güvenliğinin sadece bireysel bir sorumluluk olmadığını vurgulayarak, "Trafik kurallarına uymamak bir insan hakkı ihlalidir. Çünkü bir kural ihlali, başka bir insanın hayatına mal olabilir" ifadelerini kullandı.
Her yıl trafik kazalarında on binlerce insanın hayatını kaybettiğini ya da yaralandığını hatırlatan Yavuz, "Bir yılda trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı, 6 Şubat’ta Malatya’da yaşadığımız büyük depremde kaybettiklerimizden daha fazla. Ancak bu kayıplar genellikle göz ardı ediliyor. Oysa trafik kazaları da en az bir afet kadar yıkıcıdır" dedi.
Vali Yavuz, Malatya’da ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının önemli bir kısmının aşırı hız ve motosiklet kazalarından kaynaklandığını belirterek, "Sürekli denetim yapıyoruz diye eleştiriliyoruz. Ama eğer kurallara uyulmazsa, biz bu kazaların önüne geçemeyiz. Trafikte sorumluluk direksiyon başına geçen herkesin omzundadır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından trafik güvenliği konusunda çeşitli bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Ayrıca öğrencilere yönelik uygulamalı eğitimler ve trafik simülasyonları da yoğun ilgi gördü.
Malatya Valiliği koordinesinde düzenlenen etkinlikler, hafta boyunca farklı noktalarda yapılacak eğitim ve bilgilendirme faaliyetleriyle devam edecek.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ