Malatya’da "Kaçak Hafriyatla Mücadele Seferberliği" başladı

Malatya’da "Kaçak Hafriyatla Mücadele Seferberliği" başladı

Genel 12.08.2025 17:10:53 0
Malatya’da
Tarih: 12.08.2025 17:10 Güncelleme: 12.08.2025 17:10
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, kentin temiz ve düzenli bir görünüme kavuşması amacıyla "Kaçak Hafriyatla Mücadele Seferberliği" başlattıklarını duyurdu.
Başkan Er, Bostanbaşı Mahallesi’nde kaçak hafriyat dökümü yapılan alanlarda incelemelerde bulunarak, bu tür dökümleri yapan firma ve şahıslara en ağır cezaların uygulanacağını vurguladı. "Bu hususta gereken ne ise onu yapacağız." diyen Er, kaçak döküm yapanlara kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini ifade etti.
Vatandaşlardan destek isteyen Er, "Kaçak hafriyat dökümüne asla müsaade etmeyeceğiz. Gece gündüz mobil ekiplerimiz ve dronlarımızla denetimlerimizi artıracağız. Siz de sessiz kalmayın, gördüğünüz kaçak dökümleri Tek Adımda Çözüm Merkezi’nin 444 51 44 numaralı hattına bildirin." çağrısında bulundu.
Kaçak döküm yapanlara ağır para cezaları uygulanacağını ve araçlarının bağlanacağını belirten Er, "Kontrolsüz hafriyat dökmenin ciddi cezaları var. Şehrimizin birçok noktasına kameralar yerleştirdik. Vatandaşlarımız bize bildirdiğinde çok memnun oluruz. Bu kötülüğü Malatya’mıza yapmasınlar" dedi.
Malatya’nın herkesin ortak evi olduğunu belirten Başkan Er, "Onu güzelleştirmek hepimizin görevi. Ana arterlere dökülen hafriyat yığınlarını görmek beni üzdü. Bu nedenle ‘Kaçak Hafriyatla Mücadele Seferberliği’ başlatıyoruz" ifadelerini kullandı.
Bostanbaşı Mahallesi Muhtarı Faik Özbay, 6 Şubat 2023 depremlerinde mahallenin ağır hasar gördüğünü hatırlatarak, "Sami Başkanımız mahallemize gelerek kaçak hafriyat sorunu ile ilgili saha incelemesi yaptı. Mahallemizin çehresini kısa sürede düzelteceğiz. Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi seferberlik kapsamında şehrin farklı bölgelerinde 7/24 denetim yaparak, tespit edilen kaçak dökümler için yasal işlem başlatacak.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem