Malatya’da imar ve inşa çalışmaları hızla ilerliyor

Malatya’da imar ve inşa çalışmaları hızla ilerliyor

Genel 12.01.2025 16:40:06 0
Malatya’da imar ve inşa çalışmaları hızla ilerliyor
Tarih: 12.01.2025 16:40 Güncelleme: 12.01.2025 16:40
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya’da yapılan son dört ihale ile birlikte 48 rezerv alanın şantiye haline geldiğini belirtti. Önümüzdeki 10 gün içerisinde ise yedi bölgenin daha ihalesinin tamamlanmasının hedeflendiğini kaydeden Ölmeztoprak, 2025 yılı sonunda Malatya’da büyük bir memnuniyet sağlanacağını ifade etti.
AK Parti Malatya Milletvekili inanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Battalgazi ilçesine bağlı Uçbağlar (Yıldıztepe) Mahallesi’ndeki 27. Bölgedeki rezerv alan inşaatında incelemelerde bulundu. Yüzde 20 seviyesine ulaşılan projede, 815 konut ve 23 bağımsız bölümden oluşan ticarethanelerin inşa edileceğini belirten Ölmeztoprak, “Burada hem konut hem de ticarethane sayısı artırılarak bağımsız bölüm sayısında kayda değer bir artış sağlandı. Çalışmalar 30 blokta devam ediyor, 799 adet 3+1 daire, 16 adet 2+1 daire inşa ediliyor. Ayrıca 23 ticarethane bloğu da bağımsız şekilde planlanmıştır” dedi.

Zemin etüt ve fore kazık çalışmaları
Proje alanında yapılan zemin etüt çalışmalarına göre, gerekli bölgelerde fore kazık sisteminin kullanıldığını belirten Ölmeztoprak, “Sağlamlık ve güvenliği en üst düzeyde tutan bu sistem, projeye büyük katkı sağlıyor. Sosyal donatı alanları, cami, okul ve sağlık tesisleri gibi yapılar da planlanmış durumda” ifadelerini kullandı.

Malatya genelindeki çalışmalar
Malatya genelinde toplam 68 proje alanının bulunduğunu belirten Milletvekili Ölmeztoprak, “Şu an 48 alan şantiye halinde, 16 alanda proje çalışmaları devam ediyor, 4 alan ise ihaleye çıkmaya hazır. Yeni yapılan 4 ihale ile birlikte, önümüzdeki 10 gün içerisinde de Akpınar, Kırçuval, Sancaktar, Niyazi Mısrî, Ferhadiye, Hamidiye ve İzzetiye mahallelerinde ihalelerin tamamlanması hedefleniyor” dedi.

Ölmeztoprak, 2025 yılı sonunda projelerin tamamlanmasıyla hem mimari bütünlük hem de vatandaş memnuniyeti açısından önemli bir aşama kaydedileceğini vurgulayarak, “Bu doğrultuda, imar, inşa ve ihya çalışmalarımızda durmadan gayret göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ